Torsk med krämig dill- och senapstopping är gott och enkelt
2018-10-24 09:20:04

Torsk med krämig dill- och senapstopping vvdb.se
Torsk med krämig dill- och senapstopping är gott och enkelt

Torsk med krämig dill- och senapstopping är ett så där härligt enkelt recept. Inget krångel, inget trams, bara fina råvaror så blir kalasgod mat. Vi blev sugna på torsk och eftersom vi hade en urfin bit torskrygg i frysen var det bara att sätta igång!

Skala och koka potatis och morötter. _Vi valde dock, i vanlig ordning, att äta morötterna råa, eftersom ingen av oss gillar kokta morötter.

Blanda ihop såsen och bred ett tunnt lager på torsken. Använd en vanlig smörkniv så blir det rätt. Det skall bara på tillräckligt för att ge smak till fisken. Övrig sås serveras som... erhm... som sås till torsken och potatisen.

Har man inte allt för stora torskblock, så blir fisken klar på cirka 20 minuter i ugnen och eftersom man kör på relativt låg temperatur (160 grader) så blir inte såsen bränd. Som ni ser så serverade vi en underbart färgglad sallad till maten och använde morötterna där.

Tips: Lägg till finstrimlad rödkål, för både smak och färg, i vilken sallad som helst.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Torsk med krämig dill- och senapstopping ingredienser/instruktioner

Torsk med krämig dill- och senapstopping: 1000 g potatis, 250 g morot, 2 dl matyoghurt (8%), 1 msk honungsdijonsenap, 2 msk hackad dill, 2 krm salt, 2 krm peppar, 500 g torsk

  1. Sätt ugnen på 160°.
  2. Skala och koka potatis och morötter.
  3. Blanda matlagningsyoghurt, honungsdijonsenap och dill, smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg fisken i ugnsfast form och bred ett tunt lager av yoghurtröran på fisken. Spara resten som kall sås att servera vid sidan av.
  5. Baka fisken i ugn ca 20 minuter eller tills den är 58°.
  6. Slå av vattnet från potatis och morötter och servera tillsammans med fisk och yoghurtsås.

Tips! Har du inte honungsdijonsenap hemma kan du självklart byta ut den mot vanlig dijonsenap och honung.

Näringsvärden per portion torsk med krämig dill- och senapstopping

Energi 1587.8 kJ / 379.5 kcal
Fett
varav mättat fett
5.4
2.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
48.7
9.4
6.7
Protein 29.7

Vad tycker du om torsk med krämig dill- och senapstopping?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.