Torskgryta med nudlar känns lite platt
2018-10-27 17:56:36

Torskgryta med nudlar vvdb.se
Torskgryta med nudlar känns lite platt

Torskgryta med nudlar som sagt... Jag önskar jag kunde säga idel lovord, men det kan jag inte. Inte så att det var äckligt för det var det inte. Men som min fru sa: det smakar lite platt.

Det här är nog en rätt som behöver tillredas med riktig kokosmjölk och dessutom med en klick riktigt smör som bas, för avsaknaden av fett och den tunna light-kokosmjölken orkar inte riktigt bära fram smaken. Torsk är ju dessutom en ganska "mild" fisk, om man kan säga så. Den är inte fullproppad med egen smak.

Resultatet blir en blaskig smak av curry och inte mycket mer. Skulle jag göra denna mat igen och strunta i viktväktaraspekten, skulle jag som sagt använda vanlig kokosmjölk, lite smör och dessutom ha i en nypa socker. Jag skulle också byta ut schalottenlöken mot vanlig gul lök. Slutligen skulle jag använda lax istället för torsk. Det skulle nog bli ungefär cirka 1000 gånger godare.

Men smaken är ju som den bekanta röven, så vill ni prova detta tycker jag absolut att ni ska det. Man skall alltid prova och avgöra själv, istället för att lita blint på vad andra säger.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Torskgryta med nudlar ingredienser/instruktioner

Torskgryta med nudlar: 150 g morot, 2 st schalottenlök, 3 msk riven ingefära, 1 förp pak choi, 10 g rapsolja, 1.5 msk fiskfond, 1 burk kokosmjölk light, 2 dl vatten, 2 tsk curry, 1 tsk ancho chili, 500 g torsk, 250 g äggnudlar

  1. Skala och skiva morötter. Skala och hacka schalottenlök. Skala och riv ingefära. Skär pak choi några gånger på längden.
  2. Stek morötter och lök i olja i en gryta tills det blivit lite mjukt. Tillsätt ingefära, pak choi, fond, kokosmjölk, vatten, curry och chili ancho. Lägg på ett lock så att pak choien mjuknar snabbare och sjunker ner i såsen. Låt allt koka upp.
  3. Skär torsken i bitar. När morötterna är färdiga, lägg i torsken och låt sjuda några minuter tills fisken är färdig.
  4. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Servera till torskgrytan.

Tips! Extra gott är det att toppa med räkor.

Näringsvärden per portion torskgryta med nudlar

Energi 1828.7 kJ / 437.1 kcal
Fett
varav mättat fett
9.9
4.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
53.6
6.3
4.1
Protein 32.4

Vad tycker du om torskgryta med nudlar?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.