Balsamicokyckling med pressad potatis smakar toppen
2018-11-08 12:51:50

Balsamicokyckling med pressad potatis vvdb.se
Balsamicokyckling med pressad potatis smakar toppen

Balsamicokyckling med pressad potatis är, till skillnad från måndagens chili con carne, en maträtt med massor av underbar smak som tar smaklökarna till nya nivåer av extas. Den gräddiga smaken av kyckling och vitlök bryts elegant av med en skärpa av balsamico.

Nästa gång jag lagar denna mat skall jag dock inte ta fullt så mycket balsamico. Receptet är inte fel utan det är en högst personlig åsikt. Det var gott, men skulle bli ännu godare om det var liiiiiiite mindre av det syrliga stinget.

Smakkombinationen gräddig kyckling, timjan, vitlök och balsamico är fantastisk. Den enda sak som skulle kunna ha gjort den har maten ännu bättre (förutom ovan nämnda) skulle ha varit om jag faktiskt kommit ihåg att pressa den jäkla potatisen!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Balsamicokyckling med pressad potatis ingredienser/instruktioner

Balsamicokyckling med pressad potatis: 600 g kycklingfilé, 0.5 tsk salt, 2 krm peppar, 10 g flytande margarin, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 2 msk kycklingfond, 2 msk balsamvinäger, 1 tsk torkad timjan, 5 g vitlök, 800 g potatis, 0.5 st romansallad

  1. Dela kycklingfiléerna i lagom stora bitar, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och bryn kycklingen runt om i margarin.
  2. Häll matlagningsgrädde, fond, balsamico, timjan och pressad vitlök över kycklingbitarna. Låt sjuda i ca 15-20 minuter eller tills kycklingen är klar.
  3. Koka potatisen. Servera kycklingen med pressad potatis och sallad.

Tips! Smaka av såsen med mer timjan eller balsamico och eventuellt lite salt. Det räcker fint med en knivsudd vid avsmakning av såsen.

Näringsvärden per portion balsamicokyckling med pressad potatis

Energi 1523.1 kJ / 364 kcal
Fett
varav mättat fett
7.1
2.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
38.1
4.6
4.2
Protein 33.2

Vad tycker du om balsamicokyckling med pressad potatis?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.