Kryddig kikärtscurry med blomkål är smaskens
2018-11-11 11:08:11

Kryddig kikärtscurry med blomkål vvdb.se
Kryddig kikärtscurry med blomkål är smaskens

Kryddig kikärtscurry med blomkål är kort och gott jättemumsigt. Det är en vegetarisk curry som är rejält mättande tack vare de goda kikärtorna. Currypastan är dock ganska stark, så prova dig fram med övriga kryddor!

Ni vet när mat är så där god att man direkt efter att ha ätit upp en portion funderar på att ta en till... så var det när jag åt den här kikärtscurryn. Jag är väldigt förtjust i indisk mat och äter gärna vegetariskt, så det var ren glädje när jag smaskade i mig den här rätten. De hetta som finns i curryn mildras tack och lov av den lena yoghurten. Utan yoghurt skulle det bli lite jobbigt för tungan.

Det bästa med sån här mat är att den funkar bra som "slasktratt". Har man grönsaker till övers i kylen eller skafferiet kan man alltid använda dem i curryn. Till exempel lök, vitlök, bönor... Ja, till och med om man har en slurk ärtsoppa kvar sen i torsdags kan man hälla i den (tänk dock på att om det är ärtsoppa med fläsk så blir ju inte curryn vegetarisk).

Vill du äta något mättande vegetariskt med mycket smak och lite hetta? Prova då detta recept! Det är GOTT!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kryddig kikärtscurry med blomkål ingredienser/instruktioner

Kryddig kikärtscurry med blomkål: 375 g blomkål, 250 g broccoli, 0.5 knippe salladslök, 1 msk riven ingefära, 5 g sesamolja, 45 g röd currypasta, 2 tsk gurkmeja, 2 tsk chilipulver, 1 förp kokosmjölk light, 4 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 2 förp kikärtor, 1 st salt & peppar, 2 dl matyoghurt (8%)

  1. Dela blomkål och broccoli i mindre bitar. Skiva salladslök. Skala och finhacka ingefära.
  2. Hetta upp olja i en wokpanna eller en djup stekpanna och stek lök och ingefära någon minut. Tillsätt currypasta, gurkmeja och chilipulver. Fräs upp snabbt.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljongtärning. Lägg ner sköljda och avrunna kikärter, blomkål och broccoli i pannan och låt puttra ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar och servera med en klick matlagningsyoghurt.

Tips! Några grönsaker över? Hacka och låt dem hänga med i pannan.

Näringsvärden per portion kryddig kikärtscurry med blomkål

Energi 1280.6 kJ / 306.1 kcal
Fett
varav mättat fett
15.8
7.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
23.7
7.4
10.7
Protein 13

Vad tycker du om kryddig kikärtscurry med blomkål?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.