Varning för torsk med senapssås
2018-11-14 15:47:13

Torsk med senapssås vvdb.se
Varning för torsk med senapssås

Torsk med senapssås... vad ska man säga, vad ska man säga... Redan när jag tillagade maten blev jag skeptisk och när jag väl smakade på ski... maten så besannades mina farhågor. Det smakar rumpa.

Så jag håller detta kort. Jag gillar fisk. Jag är till och med väldigt förtjust i fisk. Jag är uppväxt med fisk. Men denna fiskrätt smakade purket. Använd er torsk till något annat. Jag gav denna mat en 1:a i betyg, vilket innebär att jag aldrig kommer tillaga detta recept igen. Och därmed basta!

Ni ser att jag inte ens orkade bekymra mig om att ta en egen bild av maten (för det såg ut som något hunden hostat upp på badrumsgolvet) utan jag lånar Viktväktarnas egen bild. Skulle de ha problem med det får de väl kontakta mig så tar jag bort den (och kräver en förklaring på varför detta recept ens tillåts vara kvar i deras receptsamling).

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Torsk med senapssås ingredienser/instruktioner

Torsk med senapssås: 800 g potatis, 500 g morot, 1 förp haricots verts, 500 g torsk, 150 g gul lök, 0.75 l vatten, 1.5 tsk salt, 4 st vitpepparkorn, 30 g flytande margarin, 18 g vetemjöl, 5 dl lättmjölk, 1 msk grovkornig senap

  1. Skala och koka potatisen. Skala morötterna. Dela en morot i slantar och resten i stavar. Låt haricots verts och morotsstavar koka med potatisen mot slutet.
  2. Skär torsken i portionsbitar. Skala och klyfta löken.
  3. Koka upp vatten, salt, lök och morotsslantar. Lägg ner fisk och vitpepparkorn och låt sjuda ca 10 minuter.
  4. Smält margarinet i en kastrull. Rör ner mjölet och spä med mjölk. Koka upp under omrörning och låt sjuda 3-5 minuter. Tillsätt senapen och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fisken med potatis, senapssås, haricots verts och morötter.

Tips! Gröna ärtor är ett gott tillbehör till denna rätt.

Näringsvärden per portion torsk med senapssås

Energi 1872.5 kJ / 447.5 kcal
Fett
varav mättat fett
8.3
1.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
53.4
16.2
9.4
Protein 33.6

Vad tycker du om torsk med senapssås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.