Fläskytterfilé i senap- och dragonsås är en höjdare
2018-11-17 11:29:26

Fläskytterfilé i senap- och dragonsås vvdb.se
Fläskytterfilé i senap- och dragonsås är en höjdare

Fläskytterfilé i senap- och dragonsås är en sån där maträtt man bara blir glad av. Framför allt om man är såsälskare som jag. Det är nämligen rikligt med smakspäckad dragonsås till köttet.

Dessutom är det oliver i såsen och jag älskar oliver. Jag hade även en handfull champinjoner som låg och såg ensamma ut i kylen, så jag lade i dem också - lyckat!

Vad jag däremot inte gjorde var att steka köttet i skivor. Nackdelen med dessa recept är att de utformas av proffs i proffskök. För att ordentligt steka skivor av allt kött skulle kräva en stekpanna stor som en långpanna. Jag grovstrimlade köttet istället och stekte det i en stor gryta. Det skall ju ändå ner grädde och andra såsingredienser sen i alla fall, så varför inte?

Jag hade en stor burk urkärnade halkidiki-oliver hemma så det blev riktigt lyxigt det här. Både jag och frugan tyckte detta var smaskens - även om hon hoppade oliverna. Dubbelt opp för mig då, haha!

Det här kanske är sånt man helst äter som söndagmiddag, men med tanke på hur snabblagat fläskytterfilé i senap- och dragonsås är så funkar det alla dagar i veckan!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fläskytterfilé i senap- och dragonsås ingredienser/instruktioner

Fläskytterfilé i senap- och dragonsås: 250 g pasta, 600 g fläskytterfilé, 10 g flytande margarin, 1 tärning köttbuljong, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1 dl vatten, 2 tsk kinesisk soja, 15 g dijonsenap, 2 tsk torkad dragon, 8 g maizena redning, 12 st gröna oliver, 1 påse sallad

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva ytterfilén och stek i margarin runt om tills den fått fin färg. Lägg i buljongtärning, slå i matlagningsgrädde och vatten och låt koka upp. Tillsätt soja, senap och dragon och låt puttra ca 10 minuter.
  3. Strö över maizena för att reda såsen till lagom tjocklek. Smaka ev av med salt och peppar. Strö över skivade oliver.
  4. Servera med pasta och sallad.

Tips! Både senap och dragon är distinkta i sin smak, och anpassa därför mängden utifrån era egna önskemål. Smaka av såsen med en knivsudd varje gång, det räcker för att känna smak.

Näringsvärden per portion fläskytterfilé i senap- och dragonsås

Energi 2135.6 kJ / 510.4 kcal
Fett
varav mättat fett
17.2
5.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
51.6
4.5
1.9
Protein 34.9

Vad tycker du om fläskytterfilé i senap- och dragonsås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.