Fyllda bakpotatishalvor med köttfärs är helfestligt!
2018-11-23 19:23:42

Fyllda bakpotatishalvor med köttfärs är något som passar när man vill göra något festligt; kanske tillsammans med barnen. Funkar som ett alternativ till fredagens tacos, med gemensamt köksmys. Ett glas rött tillsammans med hjärtevännen samtidigt som man bakar potatisen funkar också bra.
Enligt receptet skall man lägga köttfärsen ovanpå moset i potatisskalen, men ärligt talat tror jag det blir bättre om man bara gratinerar själva moset och äter köttfärsen vid sidan av. Bäst blir potatisen utan tvekan om man strör lite riven ost ovanpå.
Hur som haver är denna maträtt både festlig och god, och inte alls så komplicerad som den först kanske verkar. Perfekt fredagsmat! Enkel, snabb, rolig och riktigt god!
Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Fyllda bakpotatishalvor med köttfärs ingredienser/instruktioner
Fyllda bakpotatishalvor med köttfärs: 2 st bakpotatis, 100 g röd paprika, 400 g nötfärs (10%), 5 g flytande margarin, 1 msk chilipulver, 36 g tomatpuré, 1 dl vatten, fri mängd salt & peppar, 1 burk majs, 1 dl turkisk yoghurt (10%), 1 påse sallad
- Baka potatis i mikro på full effekt ca 10 minuter. När potatisarna har blivit mjuka, dela dem på hälften och gröp ur lite av mitten och mosa.
- Hacka paprika i bitar.
- Stek färsen smulig i margarin och tillsätt sedan paprika, chilipulver, tomatpuré och vatten och låt puttra i några minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner majs och yoghurt.
- Lägg potatismoset i skalen och toppa med färsröran. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter.
- Ta ut och servera med sallad och resterande paprika.
Tips! Strö över ost innan du sätter in potatisarna i ugnen.
Näringsvärden per portion fyllda bakpotatishalvor med köttfärs |
|
---|---|
Energi | 1647.1 kJ / 393.7 kcal |
Fett varav mättat fett |
15.8 6.9 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
34.4 7.2 4.9 |
Protein | 25.7 |