Chili- och limelax gott och enkelt
2018-11-26 09:13:54

Chili- och limelax vvdb.se
Chili- och limelax gott och enkelt

Receptet chili- och limelax lovar tyvärr lite mer än det kan hålla, även om det var riktigt gott. Men med dessa underbara råvaror räcker inte riktigt gott hela vägen fram. Det borde vara "underbart".

Det är nog främst riset som inte riktigt passar. Och även om vitlöksyoghurten är fenomenal, känns den lite fel till laxen med lime-chilismak. Såsen skulle jag hellre ha som dip till chips och morotsstavar. Som ni ser på bilden använde jag lite av den till dressing till min sallad.

Jag kan dock inte riktigt komma på själv hur jag skulle förändra receptet för att bli bättre. Det är nog bara att acceptera att såsen och riset är gott för sig och laxen är god den med. Jag åt ris och sås som förrätt, och åt laxen som den var när riset var oppkäkat.

Laxen var superb! Naturligtvis köpte jag färsk lax i fiskdisken - köper aldrig såna där färdiga, frusna laxblock. Det är så crazy men den färska laxen är ju allt som oftast billigare än den processade. Det är konstigt...

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Chili- och limelax ingredienser/instruktioner

Chili- och limelax: 180 g ris, 1 st lime, 500 g lax, 0.5 tsk malen ingefära, 2 msk sweet chili, 2 dl turkisk yoghurt (10%), 5 g vitlök, 7 g flytande honung, 1 påse sallad

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  3. Skär limen i tunna skivor.
  4. Dela laxen i 4 bitar och lägg i en ugnsform med skinnsidan nedåt. Krydda med ingefära och pensla på sweet chili. Salta och lägg på limeskivorna. Tillaga i ugn ca 15-20 minuter.
  5. Blanda yoghurt med pressad vitlök. Smaka av med honung, salt och peppar.
  6. Servera laxen med ris, sallad och yoghurtsåsen.

Tips! Det är gott att vända ner rostade sesamfrön i riset.

Näringsvärden per portion chili- och limelax

Energi 2271.4 kJ / 542.9 kcal
Fett
varav mättat fett
25
7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
46.5
9.7
0.9
Protein 29.8

Vad tycker du om chili- och limelax?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.