Pasta Alfredo med kyckling
2018-11-29 12:25:08

Pasta Alfredo med kyckling vvdb.se
Pasta Alfredo med kyckling

Pasta Alfredo med kyckling var en riktig toppenrätt - både riktigt god att njuta av samt snabb att tillaga. Inget är så irriterande som när man kommer hem efter en lång, seg arbetsdag och genast måste ställa sig i köket en timme eller så för att få lite mat i magen.

Nej, fort ska det gå. Tillfredsställelsen skall vara omedelbar - instant gratification!

Skojar bara. Lite tid måste det få ta. Men det är ju ändå alltid bäst om det inte tar allt för lång tid att förbereda käket. Denna pasta Alfredo med kyckling är en riktig italiensk matklassiker som passar de flesta. Vitlök och grädde gör smaken fyllig och rik, trots att den är tillredd med Milda Matlagningsgrädde med fjuttiga 4% fett.

Krydda den även gärna med basilika. Prova med tagliatelle eller penne, istället för den vanliga spaghettin. Jag hade dessutom några Halkidiki-oliver kvar sen tidigare och lade till dem också. Gott!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta Alfredo med kyckling ingredienser/instruktioner

Pasta Alfredo med kyckling: 250 g spaghetti, 600 g kycklingfilé, 10 g flytande margarin, fri mängd salt & peppar, 150 g gul lök, 10 g vitlök, 5 g flytande margarin, 2 dl matlagningsgrädde (4%), 1 tärning kycklingbuljong, 100 g spenat, 40 g riven ost (22%)

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet, men spara lite.
  2. Strimla kycklingen och bryn i margarin. Salta och peppra.
  3. Skala och hacka lök och vitlök, fräs mjukt och glansigt i margarin i en kastrull. Tillsätt matlagningsgrädde och buljongtärningen. Lägg i kycklingen och låt puttra tills den är klar.
  4. Blanda ner pastan i kycklingsåsen och tillsätt ev lite av pastavattnet. Rör ner spenat och riven ost och rör om. Krydda med svartpeppar och servera.

Tips! Spä ev med lite mjölk om du vill ha mer sås.

Näringsvärden per portion pasta alfredo med kyckling

Energi 2033.8 kJ / 486.1 kcal
Fett
varav mättat fett
12
4.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
50.5
4.6
3.1
Protein 41.6

Vad tycker du om pasta alfredo med kyckling?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.