Skinkschnitzel med tärnad potatis och svampsås är brunt men gott
2018-12-02 11:46:49

Skinkschnitzel med tärnad potatis och svampsås vvdb.se
Skinkschnitzel med tärnad potatis och svampsås är brunt men gott

Skinkschnitzel med tärnad potatis och svampsås är väldigt brun mat. Jag brukar få lite dåliga vibbar av mat som gör tallriken för brun, men samtidigt så vet jag ju att brunt oftast är gott.

Det är väl mest att det som är brunt oftast är stekt, och stekt innebär oftast att det är lite väl fett. För att steka utan fett... det blir bara helt enkelt inte speciellt bra. Bara bränt.

Och fet mat är oftast det samma som mat med väldigt mycket kalorier alternativt många SmartPoints, vilket innebär att portionerna inte är så värst stora. Men lägger man till en ordentlig sallad vid sidan om, så både mättare det bättre och ser fräschare ut. I just detta fall stämmer inte det där med många SmartPoints/kalorier, för denna rätt är faktiskt magrare än man kan tro.

Detta är mat som passar bäst som lördags- eller söndagsmiddag för den tar helt enkelt lite tid att förbereda. Det blir oftast så när man ska göra mer än två saker på samma gång. Panera/steka kött, göra sås, hålla koll på potatis i ugnen etc. Men tar man det bara lugnt så är det ingen fara. Och resultatet blir som ni kan se här helt fantastiskt! (men brunt... vad ska jag säga, it's a hard life, eating good...)

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Skinkschnitzel med tärnad potatis och svampsås ingredienser/instruktioner

Schnitzel: 800 g potatis, 10 g rapsolja, 1 nypa salt, fri mängd peppar, fri mängd paprikapulver, 500 g skinka i bit, 18 g vetemjöl, 10 g flytande margarin

Svampsås: 150 g gul lök, 250 g champinjoner, 9 g vetemjöl, 3 dl vatten, 0.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1 tärning grönsaksbuljong, 10 g dijonsenap, 2 tsk torkad mejram

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och tärna potatis. Blanda med olja och lägg på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt, peppar och paprikapulver och tillaga i ugn ca 20-30 minuter.
  3. Skala och skiva lök. Skiva svamp i tunna skivor.
  4. Skär köttet i skivor. Strö ut mjöl på en tallrik, blanda ner salt och peppar och vänd köttskivorna i det. Hetta upp en panna med margarin och stek köttet ca 5 minuter på varje sida. Ta upp från pannan.
  5. Lägg ner lök och svamp i pannan och låt steka tills det börjar få lite färg. Blanda ner mjöl i pannan. Häll på vatten, matlagningsgrädde och lägg i buljongtärning. Smaka av med senap, salt, peppar och mejram.
  6. Servera skinkschnitzlarna med potatistärningarna och svampsås.

Tips! Vill du hellre skära potatisen i klyftor går det lika bra. Passar också fint att pressa potatisen eller göra potatismos.

Näringsvärden per portion skinkschnitzel med tärnad potatis och svampsås

Energi 1612.3 kJ / 385.3 kcal
Fett
varav mättat fett
8.3
1.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
44.3
4.3
6.5
Protein 29.3

Vad tycker du om skinkschnitzel med tärnad potatis och svampsås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.