Kryddig korvgryta är mager men smakrik
2018-12-08 09:23:52

Kryddig korvgryta är toppenmat om man har bråttom eller en aning magert i plånboken. Ingredienserna kostar inte mycket och det går riktigt fort att swisha ihop dem till denna husmanskost.
I princip är det bara att strimla och fräsa alla ingredienser och sedan hälla på kokosmjölk, currypasta och maizena. Ta-dah, klart! Ja, typ nästan i alla fall.
Men mer är så finns egentligen inte att säga om tillagningen, annat än att man ska vara riktigt noga med att skaka burken med kokosmjölk ordentligt. Kokosfettet i mjölken har en tendens att klumpa ihop sig, och skakar man inte burken ordentligt riskerar man att få en stor klump i grytan. Och kvar i burken är mest svagt kokossmakande vatten. Tråkigt.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Kryddig korvgryta ingredienser/instruktioner
Kryddig korvgryta: 180 g ris, 500 g middagskorv (9%), 400 g vitkål, 200 g röd paprika, 5 g flytande margarin, 2 dl vatten, 0.5 tärning köttbuljong, 2 dl kokosmjölk light, 15 g röd currypasta, 6 g maizena redning
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla korv, vitkål och paprika och fräs allt i margarin i en stekpanna.
- Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Tillsätt kokosmjölk, currypasta och maizena. Låt det småputtra några minuter.
- Servera med ris.
Tips! Skaka förpackningen med kokosmjölk innan du öppnar den. Förvara resterande kokosmjölk i en burk i kylen till recept E. Byt ut ris mot pasta eller andra matgryn.
Näringsvärden per portion kryddig korvgryta |
|
---|---|
Energi | 2078.3 kJ / 496.7 kcal |
Fett varav mättat fett |
21.2 13.4 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
55.9 11 4.3 |
Protein | 17.4 |