Kryddig korvgryta är mager men smakrik
2018-12-08 09:23:52

Kryddig korvgryta vvdb.se
Kryddig korvgryta är mager men smakrik

Kryddig korvgryta är toppenmat om man har bråttom eller en aning magert i plånboken. Ingredienserna kostar inte mycket och det går riktigt fort att swisha ihop dem till denna husmanskost.

I princip är det bara att strimla och fräsa alla ingredienser och sedan hälla på kokosmjölk, currypasta och maizena. Ta-dah, klart! Ja, typ nästan i alla fall.

Men mer är så finns egentligen inte att säga om tillagningen, annat än att man ska vara riktigt noga med att skaka burken med kokosmjölk ordentligt. Kokosfettet i mjölken har en tendens att klumpa ihop sig, och skakar man inte burken ordentligt riskerar man att få en stor klump i grytan. Och kvar i burken är mest svagt kokossmakande vatten. Tråkigt.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kryddig korvgryta ingredienser/instruktioner

Kryddig korvgryta: 180 g ris, 500 g middagskorv (9%), 400 g vitkål, 200 g röd paprika, 5 g flytande margarin, 2 dl vatten, 0.5 tärning köttbuljong, 2 dl kokosmjölk light, 15 g röd currypasta, 6 g maizena redning

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla korv, vitkål och paprika och fräs allt i margarin i en stekpanna.
  3. Häll på vatten och lägg i buljongtärning. Tillsätt kokosmjölk, currypasta och maizena. Låt det småputtra några minuter.
  4. Servera med ris.

Tips! Skaka förpackningen med kokosmjölk innan du öppnar den. Förvara resterande kokosmjölk i en burk i kylen till recept E. Byt ut ris mot pasta eller andra matgryn.

Näringsvärden per portion kryddig korvgryta

Energi 2078.3 kJ / 496.7 kcal
Fett
varav mättat fett
21.2
13.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
55.9
11
4.3
Protein 17.4

Vad tycker du om kryddig korvgryta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.