Biffwok med nudlar är gott men kan bli godare
2018-12-11 17:40:27

Biffwok med nudlar vvdb.se
Biffwok med nudlar är gott men kan bli godare

Biffwok med nudlar fick en stabil 3:a i betyg av mig. Det är således mat jag gärna äter igen, men inte riktigt når upp på favoriternas topplista. Smaken är god men det skulle behövas mer smak helt enkelt.

Mer vitlök, mer sambal, kanske färsk ingefära istället för torkad, malen sådan. Jag vet inte riktigt. Det behövs helt enkelt mer BOFFA i maten för att det ska bli på topp. Ni som provar detta recept och experimenterar med smaken kan gärna kommentera om ni hittar en lösning på "problemet".

Som de flesta wokrätter går biffwok med nudlar snabbt att tillaga, så den passar perfekt till de dagar när man kanske har ont om tid på eftermiddag/kväll och behöver slänga ihop något på stående fot.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Biffwok med nudlar ingredienser/instruktioner

Biffwok med nudlar: 400 g nötinnanlår/lövbiff, 125 g morot, 125 g broccoli, 15 g rapsolja, 1 burk vattenkastanjer, 1 tsk malen ingefära, 5 g sambal oelek, 5 g vitlök, 2 dl vatten, 0.5 tärning köttbuljong, 1 påse hoisinsås, 250 g äggnudlar

  1. Strimla köttet. Skala och skär morötter i strimlor, dela broccoli i mindre bitar.
  2. Börja med att steka morötter och broccoli i hälften av oljan. Ta upp grönsakerna och stek köttet i resterande olja och när köttet fått fin färg, blanda ner de stekta grönsakerna och avrunna vattenkastanjer.
  3. Blanda i ingefära, sambal och pressad vitlök bland kött och grönsaker. Häll på vatten och buljongtärning och låt koka några minuter. Tillsätt hoisinsås och låt allt bli varmt.
  4. Koka äggnudlarna enligt anvisning på förpackningen och servera till woken.

Tips! Tänk på att ta det försiktigt med sambal oeleken, börja med lite och smaka av efterhand, den är stark och blir det för mycket från början är det svårt att rädda.

Näringsvärden per portion biffwok med nudlar

Energi 2022.1 kJ / 483.3 kcal
Fett
varav mättat fett
8.5
2.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
67
16.7
5.8
Protein 33.8

Vad tycker du om biffwok med nudlar?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.