Broccoli- och baconpaj
2018-12-17 16:19:08

Broccoli- och baconpaj vvdb.se
Broccoli- och baconpaj

Broccoli- och baconpaj var inte så värst roligt att äta. Det var mest som äggstanning med kalkonbacon och broccoli, tillsammas med ett konstigt, klibbigt potatismos.

Sist i receptet står det att om man vill ha ett tunnare "skal" så ska man välja en större form än det som anges här (28 cm diameter). Det är ett tips jag själv skall följa nästa gång, om det blir någon.

Inte så att maten inte var god, för det var den, men när man är sugen på paj, så är det paj man vill ha och inte någon slags udda alternativpaj.

Men tycker man att tanken på ovanstående bacon- och broccoliomelett med potatismos verkar lockande, så för all del, kör på bara. Det faller er säkert i smaken!

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Broccoli- och baconpaj ingredienser/instruktioner

Pajdeg: 800 g potatis, 1 tsk salt, 15 g flytande margarin, 60 g vetemjöl

Fyllning: 110 g kalkonbacon, 250 g broccoli, 2 st ägg, 2 dl lättmjölk, 40 g riven ost (24%), 1 tsk torkad oregano, 0.25 tsk salt, 3 krm svartpeppar, 1 påse sallad, 250 g körsbärstomat

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Koka potatisen och pressa den. Blanda med salt, margarin och mjöl. Tryck ut i pajform, ca 28 cm i diameter, nagga den och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20-25 minuter tills pajdegen fått fin färg.
  3. Knaperstek bacon och låt torka på hushållspapper. Skär broccoli i bitar och lägg i pajskalet tillsammans med bacon.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost. Krydda med oregano, salt och peppar. Häll det över broccoli och bacon i pajskalet. Sätt in i ugn 20 minuter.
  5. Servera pajen med sallad och tomater.

Tips. Önskas en tunnare deg, ta en större form. Pajdegen blir lite annorlunda mot vanlig paj, som ett tunt lager av mos! Detta recept ÄR för 4 personer.

Näringsvärden per portion broccoli- och baconpaj

Energi 1586.5 kJ / 379.2 kcal
Fett
varav mättat fett
10.9
3.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
47.4
3.7
5.8
Protein 19.3

Vad tycker du om broccoli- och baconpaj?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.