Torsk i röd curry - riktigt mumsigt
2019-01-01 13:34:38

Torsk i röd curry vvdb.se
Torsk i röd curry - riktigt mumsigt

Torsk i röd curry är en riktig höjdare bland torskrecept. Det går ganska fort att laga till och har en ganska mild smak som passar även de minsta eller de som är rädda för lite hetta.

Det är dessutom kul att få använda fish sauce:en som annars bara står och kristalliserar sig i kylen. Varför finns inte fish sauce i mindre flaskor än halvliters? När man använder tre teskedar i halvåret så får man ju slänga det mesta, när den, tids nog, blir för gammal att använda. Dumt.

I vanlig ordning så lade jag inte i tomaterna i grytan, eftersom frugan är tomathatare, men det blev toppen ändå. Tycker du att det är dags för lite vit fisk på tallriken? Testa torsk i röd curry!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 13 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Torsk i röd curry ingredienser/instruktioner

Torsk i röd curry: 250 g ris, 5 g vitlök, 30 g röd currypasta, 14 g flytande honung, 1 msk fish sauce, 0.5 st lime, 1 förp kokosmjölk light, 250 g cocktailtomater, 500 g torsk

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Pressa vitlök i en gryta och blanda med currypasta, honung, fish sauce, pressad limesaft och kokosmjölk. Låt det koka upp. Tillsätt tomater och låt puttra några minuter och smaka av med salt.
  3. Skär torsk i mindre bitar och blanda ner i grytan. Låt puttra några minuter tills fisken är klar. Servera med ris.

Tips! Börja med en mindre mängd röd currypasta och smaka dig fram till vilken styrka du önskar. Har du limeblad hemma är det supergott att blanda ner i grytan.

Näringsvärden per portion torsk i röd curry

Energi 1668.5 kJ / 398.8 kcal
Fett
varav mättat fett
6.7
4.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
55.2
4.2
2
Protein 28.2

Vad tycker du om torsk i röd curry?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.