Mexikansk kyckling i tacoskal är så där...
2019-01-04 18:53:06

Mexikansk kyckling i tacoskal vvdb.se
Mexikansk kyckling i tacoskal är så där...

Mexikansk kyckling i tacoskal är vacker att titta på och rolig att laga. Något som ungarna säkert skulle uppskatta att göra till en helglunch eller något. Men tyvärr är det roligare att laga maten än att äta den.

Det smakar (har jag sagt det ofta på sista tiden?) inte så mycket. Med alla kryddor, och allt jobb med att slabba ihop en bönröra, som jag antar skall försöka efterapa refried beans på något vis, önskar man att maten skulle ha mer BOFFA i smaken, men nej... Smaken är fadd och svag. Och när man lagar mat som innebär så här mycket jobb (20-30 minuter pyttsan! ) vill man att det ska vara mer...

Men jag ska inte hata det här receptet för mycket, för det var ändå ganska kul att tillaga. Det är alltid roligt när man får göra nya saker och prova nya grejer. Att skala potatis är ju lixom inte direkt skoj längre... Men att göra sina egen bönröra var roligt och är man lite uppfinningsrik kan man säkert hitta på något som gör maten mer smakrik.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 9 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Mexikansk kyckling i tacoskal ingredienser/instruktioner

Kycklingen: 600 g kycklingfilé, 10 g flytande margarin, 0.5 tsk spiskummin, 1 st salt & peppar, 7 g flytande honung, 3 st tomat, 150 g rödlök, 1 påse sallad, 8 st taco tubs, 1.5 dl gräddfil

Bönröra: 5 g vitlök, 0.5 tsk chili flakes, 0.5 tsk spiskummin, 10 g rapsolja, 1 förp svarta bönor, 36 g tomatpuré, 1 nypa salt

  1. Dela kycklingen i mindre bitar och stek i margarin. Krydda med spiskummin, salt och peppar. Ringla över honung så att kycklingen karamelliseras lite.
  2. Gör bönröran: Finhacka vitlök och fräs tillsammans med chili flakes och spiskummin i olja. Mosa ner sköljda och avrunna bönor med en potatisstöt eller gaffel. Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt. Smaka av med salt och ev en nypa socker.
  3. Hacka tomater och lök. Lägg tillsammans med sallad, kyckling och bönröra i tacoskalen. Toppa med gräddfil.

Tips! Var försiktig med chili flakes om du inte vill ha det så starkt. Det är gott att toppa med hackad färsk koriander.

Näringsvärden per portion mexikansk kyckling i tacoskal

Energi 1999.9 kJ / 478 kcal
Fett
varav mättat fett
18.6
4.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
37.1
7.5
4.4
Protein 36.6

Vad tycker du om mexikansk kyckling i tacoskal?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.