Rotmos med skinka - kalorisnålt och smakrikt
2019-01-07 17:33:38

Rotmos med skinka vvdb.se
Rotmos med skinka - kalorisnålt och smakrikt

Rotmos med skinka här har vi åter igen en sån där maträtt som jag absolut inte tyckte om som liten, men som upplevs som en riktig höjdare. Eller ja, i vilket fall som helst som helt ok att köra för omväxlings skull.

Jag kan inte påminna mig om hur mamma gjorde rotmos när jag var liten, men så vitt jag vet var där varken morötter eller potatis i moset då, och kanske var det därför jag inte gillade det så mycket. Det kanske blev lite för intensiv smak av kålrot. Kål - i alla former - är något jag lärt mig uppskatta på senare tid.

Förutom det eviga skalandet av rotfrukter, så är detta ett recept som går fort att slänga ihop. Speciellt om man delar rotfrukterna i små bitar innan man kokar dem. Det är inget kött som skall stekas och ingen sås som skall kokas. Rotmoset och skinkan landar på 4 SmartPoints och är helt perfekt om man ätit en rejält stadig lunch (alt. syndat på Donken eller slabbat i sig en kebabpizza med extra allt).

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 4 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Rotmos med skinka ingredienser/instruktioner

Rotmos med skinka: 400 g kålrot, 500 g morot, 400 g potatis, 5 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 st salt & peppar, 200 g rökt påläggsskinka, 2 msk senap

  1. Skala och skär kålrot, morötter och potatis i små bitar.
  2. Koka upp vatten och lägg i buljongtärning, lägg i rotfrukterna och låt koka ca 15-20 minuter eller tills de är klara.
  3. Häll av kokvattnet, men spara lite till spädning. Mosa grönsakerna med en potatisstöt och späd med kokvattnet till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med skinka och senap.

Tips! Strö över persilja vid servering.

Näringsvärden per portion rotmos med skinka

Energi 1000.7 kJ / 239.2 kcal
Fett
varav mättat fett
3.1
1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
34.1
17.4
8.2
Protein 13.2

Vad tycker du om rotmos med skinka?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.