Spaghetti frittata gott men pilligt
2019-01-10 16:32:03

Spaghetti frittata vvdb.se
Spaghetti frittata gott men pilligt

Spaghetti frittata var rolig, men knepig, att göra, och smakade mindre än man önskar sig med tanke på den energi som går åt när man tillagar den.

Men som sagt, gillar man att filura och klura i köket så är den värd att prova. Mitt största bekymmer är att jag inte har en teflonpanna. Och även om jag hade en, skulle jag absolut inte haft en stor nog för denna maträtt ändå.

Jag löste det genom att köra allt i ugnen. Baserat på erfarenhet ifrån annan mat jag lagar i ugnen, uppskattade jag tiden till cirka 25 minuter på 200-225 grader. Efter en kvart tog jag ut formen, använde en tunn stekspade i metall för att lossa hela frittatan. Med grillvantar på tassarna lade jag ett ugnsplåtpapper över formen, knep fast riktigt rejält och hoppades på det bästa.

Det lyckades!

In i ugnen de sista 10 minutrarna. Maten var i stort sätt klar, den behövde bara få lite färg på "baksidan". Frittatan serverades med serranoskinka och en kall sås gjord på gräddfil och basilika. På det hela taget: gott, men inte direkt värt besväret.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Spaghetti frittata ingredienser/instruktioner

Spaghetti frittata: 250 g spaghetti, 125 g körsbärstomat, 5 g olivolja, 2 st ägg, 30 g riven lagrad hårdost, 1 tsk salt, 0.5 tsk svartpeppar, 10 g olivolja, 1 dl gräddfil, 1 msk torkad basilika, 1 krm salt, 80 g lufttorkad skinka

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och låt den svalna.
  2. Finhacka tomaterna och fräs dem några minuter i olja.
  3. Vispa samman ägg, tomatfräs, riven hårdost, salt och peppar. Blanda i spagettin.
  4. Hetta upp ett teflonjärn med hälften olja och häll i pastasmeten och tryck till så att den blir kompakt. Stek den på medelhög värme i ca 8-10 minuter. Skaka pannan med jämna mellanrum så att den inte fastnar. Det ska bli en gyllenbrun krispig yta.
  5. Vänd frittatan genom att ta en rund tallrik och lägg den över frittatan och vänd stekpannan så att frittatan hamnar på tallriken. Ta därefter resten av oljan i pannan och låt frittatan glida ner i pannan och stek den på medelhög värme i ytterligare ca 8-10 minuter.
  6. Blanda gräddfil och basilika, smaka av med salt.
  7. Stjälp upp frittatan på samma sätt som när du vände den, d v s med hjälp av tallriken. Servera med basilikacreme och lufttorkad skinka.

Tips. Smaksätt pastasmeten med hackad vitlök, oregano eller tryffelolja.

Näringsvärden per portion spaghetti frittata

Energi 1671.5 kJ / 399.5 kcal
Fett
varav mättat fett
14.4
5.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
46.9
4.4
2.3
Protein 19.6

Vad tycker du om spaghetti frittata?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.