Chicken Kung pao är festmat
2019-01-19 12:32:45

Chicken Kung pao vvdb.se
Chicken Kung pao är festmat

Chicken Kung pao är kanske inte det simplaste receptet i listan, men den goda smaken gör det värt den lilla extra tid det tar att förbereda den här maten.

Och receptet är inte komplicerat som man först kan tro. Det ser ut att vara mycket att göra, men det är för att man själv skall göra först en marinad och sedan dessutom en sås. Såsen i sig är nästan identisk med marinaden, så man kan blanda ihop båda två parallellt utan några problem, så länge man minns vilken skål som är vilken. Marinera inte kycklingen i såsen!

Strimla kyckling och marinera. Pressa vitlöken och skär salladslökarna i centimeterstora bitar. Fräs chiliflakes i olja i en minut och lägg sedan i kyckling, vitlök, salladslök och ingefära. Stek allt i några minuter och häll sedan över såsen.

Sist, men inte minst, lägg ner pak choi (jag älskar pak choi). När den skrumpnat ihop lite och blivit lagom slemmig är allt klart! (ja, pak choi blir lite slemmig och sladdrig när den steks, det kan man inte sticka under stol med, men det är så det ska vara och det är gott, så tyst med er!)

Ät grytan med kokt ris och strössla gärna allhihop med finhackade jordnötter eller cashew-nötter.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Chicken Kung pao ingredienser/instruktioner

Kyckling: 250 g ris, 600 g kycklingfilé, 10 g vitlök, 3 st salladslök, 15 g rapsolja, 1 tsk chili flakes, 1 tsk malen ingefära, 2 st pak choi, 5 g rapsolja

Marinad: 2 tsk japansk soja, 1 tsk socker, 1.5 tsk potatismjöl, 1 msk vatten, 1 tsk salt

Sås: 1 msk socker, 1 msk vitvinsvinäger, 2 tsk japansk soja, 5 g sesamolja, 1 tärning kycklingbuljong, 1 tsk potatismjöl

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Börja med att blanda ihop marinaden på soja, socker, potatismjöl, vatten och salt i en skål.
  3. Gör sedan såsen genom att blanda socker, vitvinsvinäger, soja, sesamolja, smulad buljongtärning och potatismjöl i en annan skål.
  4. Strimla kycklingen och lägg ner i marinaden och rör runt.
  5. Skala och finhacka vitlök. Skär salladslök i ½ cm stora bitar.
  6. Hetta upp en stekpanna eller wok och häll i oljan. Lägg i chili flakes. Stek på hög värme en minut och lägg sedan i kyckling, vitlök, ingefära och salladslök. Stek ihop allt på hög värme i 2-3 minuter, häll på såsen och rör runt någon minut till. Salta och peppra.
  7. Skär bort roten på pak choien, dela och stek hastigt i lite oja i varm panna. Servera med ris och kyckling.

Tips! Byt ut socker mot risvin i marinaden. Har du jordnötsolja hemma, välj gärna det att steka i. Det är gott att blanda ner jordnötter vid servering.

Näringsvärden per portion chicken kung pao

Energi 1819.4 kJ / 434.8 kcal
Fett
varav mättat fett
4.2
1.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
63.8
10.5
2.1
Protein 34.6

Vad tycker du om chicken kung pao?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.