Het kålwok Bangkok style
2019-01-25 08:33:37

Kålwok Bangkok style vvdb.se
Het kålwok Bangkok style

Kålwok Bangkok style är en vegetarisk maträtt som har blivit en absolut favorit hemma hos oss.

Woken är lättlagad. Det enda som är en aning omständigt är finstrimlandet av vitkålen. Det är inte svårt, men om man inte har en mandolin, utan får strimla med en osthyvel, så skvätter det finstrimlad vitkål över hela köket.

Om man är känslig för hetta, kan man byta ut chilifrukten i receptet mot chili flakes. En random chilipeppar ifrån livsmedelsbutiken kan ju variera oerhört mycket i hetta, så man vet ju inte i förväg hur stark maten blir. Med chili flakes blir det lite lättare att förutspå hur starkt det blir.

Sojan, farinsockret och ingefäran ger en fräsch, men mustig, smak åt maten och en härlig doft som sprider sig i hemmet. "Det doftar som att gå in i en thairestaurang," sa min fru till en bekant i telefonen när hon kom hem från jobbet sist vi åt detta.

Sist men inte minst, glöm inte att strössla finhackade jord- eller cashewnötter över maten för den där extra, lyxiga touchen!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kålwok Bangkok style ingredienser/instruktioner

Kålwok Bangkok style: 180 g risnudlar, 400 g vitkål, 200 g röd paprika, 200 g morot, 1 knippe salladslök, 1 st röd chili, 1.5 tsk riven ingefära, 15 g solrosolja, 5 g vitlök, 2 msk japansk soja, 26 g farinsocker, 1 förp ärtskott

  1. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Sila och spola med kallt vatten.
  2. Strimla vitkål och paprika. Skala och skiva morötter. Skär salladslök grovt och finhacka chili. Skala och riv ingefära.
  3. Hetta upp en wok eller stor stekpanna rykande het. Häll i olja, pressad vitlök, ingefära, chili, vitkål, paprika, morötter och salladslök. Stek på hög värme 5 minuter.
  4. Lägg i nudlarna, soja och socker, blanda runt och lägg upp direkt. Toppa med ärtskott.

Tips! Det är gott att toppa med rostade sesamfrön, 1 tsk har 1 SmartPoints.

Näringsvärden per portion kålwok bangkok style

Energi 1244.4 kJ / 297.4 kcal
Fett
varav mättat fett
4.4
0.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
57.2
18.4
5.6
Protein 4.7

Vad tycker du om kålwok bangkok style?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.