Biff med rödbetsbulgur - som en köttfärspannkaka
2019-02-03 13:22:51

Biff med rödbetsbulgur vvdb.se
Biff med rödbetsbulgur - som en köttfärspannkaka

Biff med rödbetsbulgur är en maträtt som ser komplicerad ut, men som egentligen är väldigt lätt och snabb att tillaga. Såsen kan till exempel tillagas timmar eller till och med dagar i förväg, om man så vill.

Det roligaste med den här maten är att man tillagar biffen som en enda stor köttfärspannkaka. Man kan naturligtvis göra individuella panbiffar av färsen, men det förtar lite av utmaningen - dvs när man skall vända hela "pannkakan" i stekpannan

Rödbetsbulgur låter häftigt, men är egentligen inte så värst roligt. Det är bara vanlig bulgur som kokas tillsammans med rödbetor, vilka gör grynen rosa-orange istället för den vanliga gulvita färgen vi normalt ser hos bulgur.

På det hela taget var detta god och trevlig mat. Prova.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Biff med rödbetsbulgur ingredienser/instruktioner

Biff med rödbetsbulgur: 2 dl matyoghurt (8%), 5 g vitlök, 2 st rödbetor, 2 dl bulgur, 1 tärning hönsbuljong, 500 g skinkfärs, 2 msk potatismjöl, 1 dl lättmjölk, 1.5 tsk spiskummin, 0.5 förp persilja, 1 tsk salt, 2 krm peppar, 15 g flytande margarin, 1 påse sallad

  1. Blanda samman matyoghurt och pressad vitlök och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt till servering.
  2. Skala rödbetorna, koka i vatten ca 10 minuter (desto större, desto längre koktid). Tillsätt sedan bulgur och buljongtärning. Fortsätt koka ca 15 minuter. Häll bort överflödigt kokvatten och dela rödbetorna i kastrullen med en kniv.
  3. Blanda färs med potatismjöl, mjölk, spiskummin, hackad persilja, salt och peppar. Forma till en stor rund kaka och stek i margarin ca 4-5 minuter. Vänd med hjälp av ett grytlock och stek 4-5 minuter på andra sidan.
  4. Dela biffen i bitar och servera med rödbetsbulgur, yoghurtsås och sallad.

Tips! Byt ut bulgur mot risoni, couscous eller ris. Det går självklart bra att dela rödbetorna före kokning för att korta tillagningstiden, liksom det även går fint att dela upp färsen och steka som vanliga biffar.

Näringsvärden per portion biff med rödbetsbulgur

Energi 2023.9 kJ / 483.7 kcal
Fett
varav mättat fett
19.4
9.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
41.7
5.7
4.5
Protein 33.3

Vad tycker du om biff med rödbetsbulgur?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.