Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad är så där...
2019-02-06 10:05:09

Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad vvdb.se
Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad är så där...

Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad är en maträtt som delar mina åsikter. Biffarna är toppen, men den ljumma sötpotatissalladen... jag vet inte riktigt...

Det kan ju vara så att salladen blev så där, eftersom jag bytte ut ruccolan mot isbergssallad. Men jag hatar ju ruccola, så det var aldrig ett alternativ.

Men blomkålsbiffarna var faktiskt superbra och en liten tanke väcktes hos mig när jag stekte dem. De skulle bli ännu bättre om man friterade dem. Då skulle de kunna användas som vegetariska hamburgare utan problem.

Men som sagt, jag skulle hellre bara äta biffarna med sötpotatis och kanske lite broccoli och morötter, rostade i ugnen.

Förberedelsetid: 45+ min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad ingredienser/instruktioner

Blomkålsbiffar: 750 g blomkål, 60 g riven lagrad hårdost, 1 st bubbla gräslök, 1.5 tsk chili flakes, 3 msk potatismjöl, 3 st ägg, 1 st salt & peppar, 10 g rapsolja

Sötpotatis- och linssallad: 500 g sötpotatis, 150 g rödlök, 5 g olivolja, 1 förp linser på konserv, 1 påse ruccola, 1 st lime, 1 tsk honung

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skär sötpotatis i bitar och klyfta löken. Lägg i ugnsform och ringla över olja. Salta och peppra och ställ in i ugn ca 20 minuter.
  3. Låt linserna rinna av. Blanda försiktigt linser med sötpotatis, lök och ruccola. Blanda samman pressad lime med honung och häll över salladen.
  4. Mixa blomkål grovt i matberedare. Blanda ihop med riven ost, hackad gräslök, chili flakes, potatismjöl och ägg. Smaka av med salt och peppar.
  5. Forma till bollar och tryck ut dem till biffar i stekjärnet. Stek gyllenbruna i olja. Servera med ljummen sötpotatis- och linssallad.

Tips! Var noga med att sprida ut sötpotatisen så att de inte ligger för tätt ihop, de blir lättare krispiga då. Toppas salladen med solrosfrön och chili flakes.

Näringsvärden per portion blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad

Energi 1547.7 kJ / 369.9 kcal
Fett
varav mättat fett
13.2
4.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
40.6
11.4
9.1
Protein 17.3

Vad tycker du om blomkålsbiffar med ljummen sötpotatissallad?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.