Kyckling med dijon och dragonsås smakar toppen
2019-02-15 08:45:36

Kyckling med dijon och dragonsås vvdb.se
Kyckling med dijon och dragonsås smakar toppen

Kyckling med dijon och dragonsås är en barnlek att sno ihop. Det jobbigaste momentet är att skala potatis och morötter (och övriga rotfrukter, om du har några som behöver användas).

Det enda tråkiga med detta recept är att såsen blir så blaskigt blek. Och eftersom den redan är smaksatt med både dijonsenap och dragon, så vill man ju inte ta till curry heller, för det skulle sabotera smaken helt och hållet. Men som tur var fanns ju en burk med gurkmeja i kryddskåpet. Jag tog cirka en tesked och det räckte för att såsen skulle bli vackert gul, utan att smaken förändrades.

Detta recept blir precis lika gott om du byter ut kycklingen mot benfri kotlett eller ytterfilé (men då påverkas förstås poängen, eftersom fläskkött inte är zero points). Servera med en stor, smaskig och hälsosam sallad, och ett glas valfri sockerfri dricka.

Förberedelsetid: 35 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kyckling med dijon och dragonsås ingredienser/instruktioner

Kyckling med dijon och dragonsås: 800 g potatis, 250 g morot, 10 g rapsolja, 1 st salt & peppar, 600 g kycklingfilé, 10 g flytande margarin, 2 dl vatten, 1 tärning hönsbuljong, 5 g dijonsenap, 2 tsk torkad dragon, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 1 påse sallad

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Dela potatis och morötter i klyftor. Lägg i en plastpåse med olja och blanda runt. Häll ut i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn ca 25 minuter.
  3. Skär varje kycklingfilé på längden till 2 platta filéer. Krydda med salt och peppar. Stek i margarin till fin färg.
  4. Häll på vatten och smula ner buljongtärning. Tillsätt dijonsenap och dragon och häll på matlagningsgrädde och låt småkoka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med ugnsrostade rotfrukter och sallad.

Tips! Både senap och dragon är ganska distinkta smaker så börja försiktigt och öka på till lagom balans. Klipp ner persilja i såsen vid servering.

Näringsvärden per portion kyckling med dijon och dragonsås

Energi 1682.5 kJ / 402.1 kcal
Fett
varav mättat fett
10.3
2.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
40.1
6
5.7
Protein 33.3

Vad tycker du om kyckling med dijon och dragonsås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.