Rostad paprika- och bönsoppa är rysligt gott
2019-02-18 19:55:10

Rostad paprika- och bönsoppa vvdb.se
Rostad paprika- och bönsoppa är rysligt gott

Rostad paprika- och bönsoppa är väldigt gott. Jag är mycket förtjust i soppa, speciellt släta soppor som i det närmaste är drickbara. Tomatsoppa är en favorit och den här paprikasoppan klockar in som en god tvåa.

När man äter den kan man inte tro att den innehåller en hel burk stora vita bönor (ej såna i tomatsås). Det kan ju i och för sig bero lite på hur väl man mixar den, men eftersom jag verkligen älskar släta soppor, så mixade jag den riktigt rejält. Bönorna i sig innehåller nyttig protein men smakar inte något speciellt, så vet man inte bättre kan man tro att det är en alternativ tomatsoppa. Ärligt talat tycker jag inte att den grillade paprikan smakar så där värst mycket heller, så, som sagt, det känns mest som en tomatsoppa. Det vill säga asgott!

Var lite försiktig med chilin. Färsk chili som köps i svenska butiker kan variera väldigt i hetta, och man vet sällan vad för chili det är man köper. Oftast står det bara "spansk peppar" på skylten och du har egentligen ingen aning om vad det är du lägger ner i varukorgen. I detta fall blev soppan ganska stark, men inte för stark._ Tur det, annars hade frugan blivit sné - hon gillar inte stark mat. (Jag älskar det.)

Förberedelsetid: 25 min
Portioner: 4
Points: 3 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Rostad paprika- och bönsoppa ingredienser/instruktioner

Rostad paprika- och bönsoppa: 150 g gul lök, 0.5 st röd chili, 1 burk grillad paprika, 5 g rapsolja, 5 g vitlök, 1 tsk torkad timjan, 36 g tomatpuré, 0.5 msk worcestershiresås, 6 dl vatten, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 förp konserverade vita bönor, 2 dl matyoghurt (8%), 2 msk rostade solroskärnor

  1. Skala och hacka lök. Finhacka chili och strimla paprika.
  2. Fräs lök i olja i en gryta tills den mjuknat. Pressa i vitlök och blanda ner chili, timjan, tomatpuré, worcestershiresås och paprika. Låt fräsa med kort och blanda ner vatten, buljongtärning och sköljda och avrunna bönor. Låt puttra ca 5 minuter och mixa sedan slät med stavmixer.
  3. Toppa soppan med en klick matlagningsyoghurt och rostade solroskärnor.

Tips! Denna soppa passar utmärkt för er som gillar lite hetare mat. Snåla inte med peppar!

Näringsvärden per portion rostad paprika- och bönsoppa

Energi 874.9 kJ / 209.1 kcal
Fett
varav mättat fett
8.7
3.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
22.7
7.7
4.4
Protein 8

Vad tycker du om rostad paprika- och bönsoppa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.