Krispig laxpasta är helt ok
2019-03-02 13:30:42

Krispig laxpasta vvdb.se
Krispig laxpasta är helt ok

Krispig laxpasta blir väl inte nödvändigtvis så värst krispig om jag ska vara ärlig.

Äpplet blir väldigt snabbt mjukt i såsen, så krispigheten försvinner snabbt. Men smaken är ju fortfarande tillfredställande. Det händer något speciellt med kallrökt lax när den används i varm mat. Det smakar annorlunda och det blir liksom fel i huvudet på något vis. Man känner igen smaken, men kan ha svårt att koppla det till kallrökt lax.

Hur som helst så smakar det gott, så det är inget att tveka över. Sätt igång och laga krispig laxpasta, ni med!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Krispig laxpasta ingredienser/instruktioner

Krispig laxpasta: 200 g tagliatelle, 0.5 st gul lök, 1 st grönt äpple, 300 g kallrökt lax, 10 g flytande margarin, 1 tsk curry, 1 klyfta vitlök, 2.5 dl matlagningsgrädde (4%), 300 g morot

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och hacka lök och äpple. Skär laxen i bitar. Bryn löken i margarinet. Tillsätt äpple, curry och pressa i vitlöken. Slå på matlagningsgrädde.
  3. Lägg ner laxen och rör om och låt puttra några minuter.
  4. Smaka av med salt och peppar. Servera med pasta och råa morotsstavar.

Tips! Det går fint att hacka ner morötterna i samma storlek som äpple och lök och låta det puttra med i såsen istället för att servera morötterna bredvid.

Näringsvärden per portion krispig laxpasta

Energi 1764.3 kJ / 421.7 kcal
Fett
varav mättat fett
15
3.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
46.3
10.6
4.6
Protein 23.6

Vad tycker du om krispig laxpasta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.