Pasta med krämig skinksås är enkelt och gott
2019-03-05 18:53:47

Pasta med krämig skinksås vvdb.se
Pasta med krämig skinksås är enkelt och gott

Pasta med krämig skinksås är så enkelt att till och med en genomsnittlig schimpans skulle klara av att röra ihop grytan utan att fallera.

Eller i alla fall nästan. Det är lite paprika som skall findelas, lite broccoli som skall delas i mindre bitar och skinka som skall strimlas. Mycket mer avancerat än så blir det inte.

Men nu ska jag tala om vad det BLIR: riktigt gott! Och som det står lite längre ner, i instruktionerna, är det en baggis att ändra smak på såsen. Byt bara ut chilisås mot någon annan sås/röra som ajvar eller senap eller vad du vill... Och du kan förstås även ha i andra grönsaker, som lök eller blomkål... endast fantasin sätter gränser.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta med krämig skinksås ingredienser/instruktioner

Pasta med krämig skinksås: 250 g pasta, 200 g röd paprika, 250 g broccoli, 10 g vitlök, 360 g strimlad skinka, 10 g olivolja, 2 dl crème fraiche (12%), 40 g chilisås

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Dela paprikan i mindre bitar och broccolin i små buketter. Skala och hacka vitlöken. Fräs grönsaker och skinka i olja i en gryta.
  3. Tillsätt fraiche och chilisås bland grönsakerna. Låt allt puttra samman i ett par minuter, smaka av med salt och peppar.
  4. Servera pasta med skinksåsen.

Tips! Önskas annan smak än chili funkar det fint med ajvar relish eller senap, ta då lite i taget och smaka av. Styrka och smak styrs av styrka på både ajvar och senap så omöjligt att ge exakta mått

Näringsvärden per portion pasta med krämig skinksås

Energi 1760.3 kJ / 420.7 kcal
Fett
varav mättat fett
12.9
6.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
53.7
9.8
3.8
Protein 19.9

Vad tycker du om pasta med krämig skinksås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.