Mejramkyckling är gott och enkel att variera
2019-03-11 15:55:41

Mejramkyckling vvdb.se
Mejramkyckling är gott och enkel att variera

Mejramkyckling är ett eget recept. Ni vet, en sån där sak som man uppfinner i slutet av månaden när det börjar bli lite tomt i kyl och frys, och man inte har lust att käka på Donken - igen.

Men råkar man hitta lite kyckling, lite broccoli och har kvar en liten lök och ett par klyftor vitlök så kommer man rätt långt. Har man dessutom turen att hitta en bortglömd, men inte utgången, burk minifraiche i kylen är saken biff... eller kyckling, så att säga.

Kryddor och pasta har man ju alltid hemma, eller hur? Det är en sån där grej man aldrig står utan. Jag bunkrar alltid upp när jag hittar bra erbjudanden. Det är inte sällan stormarknaderna har erbjudanden på pasta, till exempel. Ofta kan man hitta 500 gram pasta för bara 5 kronor. Inget att tveka över, köp 4-5 paket direkt. Det är ju basmat för ett par veckor för en tjugolapp.

I slutet av februari hade vi just en sådan vecka. Vi åt bra, hemlagad mat hela veckan, men fick ändå bestämma mat utefter vad vi hade hemma och klara oss med minimal shopping. Detta utmärkta recept är således ett resultat av att "taga vad man haver".

Vi hade naturligtvis kunnat köpa och äta precis vad vi ville, men den sparsamma snåljåpen i både frugan och mig vrålade för full hals att nu fick det vara nog med hämtmat. Vi har saker hemma! Använd dem!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Mejramkyckling ingredienser/instruktioner

Mejramkyckling: 600 g kycklingfilé, 150 g gul lök, 10 g vitlök, 10 g flytande margarin, 1 tsk salt, 1 krm ancho chili, 1 msk torkad mejram, 125 g broccoli, 1 dl vatten, 1 tärning kycklingbuljong, 200 g tagliatelle, 2 dl minifraiche (5%), 8 g maizena ljus redning

  1. Strimla kycklingen
  2. Finhacka löken och pressa vitlöken.
  3. Dela broccolin i mindre buketter
  4. Fräs kyckling, lök och vitlök i margarinet. Salta och peppra.
  5. Häll i mejram, broccoli, vatten och buljongtärning. Låt puttra, utan lock, till kycklingen är klar (cirka 10 minuter)
  6. Koka pastan under tiden
  7. Häll i minifraichen och redning. Rör runt och låt allt blir varmt.
  8. Servera kycklingen med pasta i en djup tallrik.

Tips! Ha gärna i den andra halvan av broccolin om du inte har annan användning av den. En halv broccoli påverkar inte SmartPoints och gör väldigt liten skillnad kalorimässigt. Denna rätt är mycket lämpad för experiment. Ta till exempel oregano, timjan eller basilika istället för mejram.

Näringsvärden per portion mejramkyckling

Energi 1723.1 kJ / 411.8 kcal
Fett
varav mättat fett
9.5
3.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
40.9
5.5
2.8
Protein 39

Vad tycker du om mejramkyckling?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.