Cannelloni med cottage cheese och soltorkade tomater får en femma!
2019-03-20 12:20:10

Cannelloni med cottage cheese och soltorkade tomater vvdb.se
Cannelloni med cottage cheese och soltorkade tomater får en femma!

Cannelloni med cottage cheese och soltorkade tomater är fenomenalt gott. Det var länge sedan jag gav ett recept en femma i betyg, men det här receptet förtjänar det verkligen!

Det är knappt man kan tro att det är vegetariskt! Det har tuggmotstånd, utan att vara för hårt - precis som om det innehåll kött, trots att det är helt lakto-ovo.

När det gäller ingredienser som mäts i "påsar" eller "stycken" är det ju ibland svårt att veta hur mycket det egentligen skall vara. Jag tog, av gammal vana, en 200-grams påset spenat, men det var lite för mycket. Jag tror receptet avser cirka 75 gram spenat.

En helt burk Fontana Original Soltorkade tomater ger 150 gram avrunnen vikt, och dessutom cirka 1 dl solrosolja som kan sparas och användas i andra recept.

Vill du testa ett matigt och enormt gott vegetariskt pastaalternativ, testa då Cannelloni med cottage cheese och soltorkade tomater - helt klart värt det!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Cannelloni med cottage cheese och soltorkade tomater ingredienser/instruktioner

Cannelloni med cottage cheese och soltorkade tomater: 1 st schalottenlök, 0.5 st röd chili, 1 burk soltorkade tomater i olja, 500 g cottage cheese (1.5%), 1 påse bladspenat, 1 st salt & peppar, 250 g färska lasagneplattor, 400 g krossade tomater, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 tsk citronpeppar, 0.5 tsk socker, 1 tsk salt, 40 g riven ost (21%)

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka lök. Skiva chili och soltorkade tomater. Blanda samman det med cottage cheese och spenat. Krydda med salt och peppar.
  3. Fördela blandningen på lasagneplattorna och rulla ihop. Koka upp krossade tomater i en kastrull och tillsätt buljongtärning, citronpeppar, socker och salt. Smaka av.
  4. Häll tomatsås i en ugnsfast form, lägg rullarna ovanpå och strö över riven ost. Gratinera i ugn ca 20 minuter.

Tips! Det går fint att göra denna rätt som en lasagne. Börja då med ett tunt lager tomatsås i botten och varva plattor, sås och kesoröra. Toppa med riven ost. Det är gott att toppa rätten med lite hackade nötter, testa t ex cashewnötter, 20 g har 4 SmartPoints.

Näringsvärden per portion cannelloni med cottage cheese och soltorkade tomater

Energi 1773 kJ / 423.7 kcal
Fett
varav mättat fett
11.8
4.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
46.5
11.6
8.3
Protein 28.2

Vad tycker du om cannelloni med cottage cheese och soltorkade tomater?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.