Chili con carne med bönor och majs
2019-03-23 10:21:27

Chili con carne med bönor och majs vvdb.se
Chili con carne med bönor och majs

Chili con carne med bönor och majs är en trevlig variant av Chili Con Carne (som jag skrev om den 5 november förra året). Det skiljer sig lite och lämnar mer fritt att själv bestämma.

För skojs skull innehåller inte denna chili något spiskummin. Istället sätter man smak på grytan med vitlök och mejram (en underskattad krydda som ofta får stå tillbaka för basilika och oregano). Med lök, vitlök, paprika, majs och kryddor får man en mustig och värmande smak som mättar bra.

Receptet ser ut att ha väldigt få SmartPoints och väldigt lite kalorier, men det är för att det endast täcker själva chiligrytan. Om man inte är sugen på ett stort mål mat äter man den som det är. Annars lägger man själv till ris, pasta, nybakat bröd eller varför inte äta den tillsammans med nacho-chips eller göra en wrap med hjälp av mjuka tortillas eller tunnbröd? Valmöjligheterna är i det närmaste oändliga!

Vi var tråkiga och åt med ris. What can I say? I am vanilla...

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 6 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Chili con carne med bönor och majs ingredienser/instruktioner

Chili con carne med bönor och majs: 150 g gul lök, 100 g gul paprika, 10 g vitlök, 15 g rapsolja, 400 g nötfärs (10%), 1 nypa chili flakes, 1 förp konserverade kidneybönor, 0.5 burk majs, 18 g tomatpuré, 400 g krossade tomater, 1 tärning köttbuljong, 1 st salt & peppar, 1 tsk chilipulver, 1 tsk torkad mejram

  1. Tärna lök och paprika. Finhacka vitlök.
  2. Hetta upp olja i en gryta och stek färs. Tillsätt grönsakerna och lät fräsa med ca 5 min. Krydda med chili flakes.
  3. Blanda ner avrunna bönor och majs och låt fräsa med kort. Tillsätt sedan tomatpuré, krossade tomater och buljongtärning. Smaka av med salt, peppar, chilipulver och mejram.

Tips! Servera med bröd eller ris.

Näringsvärden per portion chili con carne med bönor och majs

Energi 1239.6 kJ / 296.3 kcal
Fett
varav mättat fett
12.8
5.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
15.1
8.5
6.2
Protein 27.2

Vad tycker du om chili con carne med bönor och majs?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.