Boveteotto med svamp och timjan
2019-03-26 09:01:21

Boveteotto med svamp och timjan vvdb.se
Boveteotto med svamp och timjan

Boveteotto med svamp och timjan ser inte mycket ut för ögat, men smakar desto bättre. Den skall serveras med ruccola, men som den skarpsynte läsare ni är märker ni säkert att någon sådan inte syns på bilden.

JAG HATAR RUCCOLA!

Med detta sagt går vi vidare till receptet. Det är mycket lättlagad mat det här. I princip slänger du ner allt i samma gryta och kokar på tills det är klart. Typ.

Börja med att fräsa vitlöken och purjon glansiga, och lägg sedan ner övriga ingredienser, förutom svamp och keso, i kastrullen. Finfördela champinjonerna och stek dem mjuka. Lägg sedan ner dessa i otton när det återstår cirka 5 minuter av koktiden. Det kan kanske vara svårt att veta hur långe otton skall koka, om man inte har gjort den här maten tidigare, men med tanke på att svampen är redan är klar när den är stekt, så kan man lika gärna ha i den strax före servering, helt enkelt.

Servera otton med sallad. Som ni ser på bilden ser den här maten ganska tråkig ut. Den påminner om havregrynsgröt i både färg och konsistens, men det smakar riktigt, riktigt bra. Det är vegetarisk mat, men om man inte är så kinkig med sånt, kan jag våga mig påstå att med knaperstekt bacon till skulle det bli ännu bättre!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Boveteotto med svamp och timjan ingredienser/instruktioner

Boveteotto med svamp och timjan: 250 g purjolök, 5 g rapsolja, 5 g vitlök, 250 g helt bovete, 1 tsk torkad timjan, 7-8 dl vatten, 1.5 tärning grönsaksbuljong, 250 g champinjoner, 10 g rapsolja, 250 g cottage cheese (1.5%), 1 påse ruccola

  1. Skiva purjolök fint och fräs glansig i olja tillsammans med pressad vitlök. Tillsätt bovete, timjan, vatten och smula i buljongtärning. Rör om ofta tills all vätska har absorberats och bovetet är mjukt, ca 10-15 minuter.
  2. Hacka svampen och stek i olja tills den mjuknar. Blanda ner svampen i boveteotton när det återstår 5 minuter av koktiden. Servera toppad med en klick cottage cheese och ruccola.

Tips! Smaka av bovetet och spä med mer vätska om det inte känns genomkokt.

Näringsvärden per portion boveteotto med svamp och timjan

Energi 1391.9 kJ / 332.7 kcal
Fett
varav mättat fett
7.2
1.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
47.3
4.3
6.8
Protein 17.1

Vad tycker du om boveteotto med svamp och timjan?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.