Örtkryddad torsk med pasta och tomater
2019-03-29 18:13:41

Örtkryddad torsk är gott men det känns ändå som om man borde kunna hitta på något bättre med en så fin råvara.
Att bara lägga på lite salt, peppar, curry och cayennepeppar (det blir ganska stark mat) på torsken och sedan lägga på purjolök och tomater känns fantasilöst. Fisken kan förvisso serveras med både ris och potatis, men det skulle nog bara bli ännu tråkigare.
En sak som skulle göra den här maten toppengod skulle vara skirat smör eller en äggsås, men då sticker ju både poäng och kalorier iväg rätt snart.
Men jag vill ändå avsluta med att säga att maten trots allt var ganska god, men något stark, och är man en tomatälskare som jag är så ska man inte dissa detta recept innan man i alla fall har provat det.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 8 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Örtkryddad torsk ingredienser/instruktioner
Örtkryddad torsk: 500 g torsk, 15 g rapsolja, 2 krm cayennepeppar, 1 tsk curry, 1 tsk salt, 2 krm vitpeppar, 4 st tomat, 125 g purjolök, 250 g spaghetti, 1 förp sockerärter
- Sätt ugnen på 150°. Lägg fisken i en ugnsfast form.
- Pensla fisken med olja. Blanda cayennepeppar, curry, salt och peppar och strö över fisken.
- Skiva tomater och strimla purjolöken. Lägg det ovanpå fisken. Ställ in i ugn ca 15-20 minuter eller tills fisken har en innertemperatur på 52-56°.
- Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Koka sockerärterna hastigt.
- Servera fisken med pasta och sockerärter.
Tips! Vill du hellre servera med potatis eller ris går det lika bra.
Näringsvärden per portion örtkryddad torsk |
|
---|---|
Energi | 1610.9 kJ / 385 kcal |
Fett varav mättat fett |
6 0.7 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
44.5 7 7.3 |
Protein | 33.8 |