One-pot-currypasta med jordnötter är enkelt och gott
2019-04-07 15:12:42

One-pot-currypasta med jordnötter vvdb.se
One-pot-currypasta med jordnötter är enkelt och gott

One-pot-currypasta med jordnötter är en vegetarisk rätt för er som gillar grön mat.

One-pot-currypasta är mat som dessutom lämpar sig om man har gröna grönsaker kvar i kylen. Grönar ärtor, haricot verts, sojabönor eller grön paprika... allt funkar. Det är vacker mat. Massor av hälsosamt och nyttigt grönt som simmar omkring i en curry-gul sås eller soppa. (Ha i lite mer vatten om du vill ha soppvarianten av one-pot-currypasta med jordnötter.)

Och att maten toppas med hackade jordnötter - min favorit - gör ju inte saken sämre. Det enda som känns en aning underligt är valet av tillbehör... fullkornsspaghetti. Det funkar förstås, men ris eller nudlar känns som ett mer naturligt alternativ. Det kanske bara jag som är grinig, men ändå.

Maten tar lite tid att koka ihop, men å andra sidan är det precis just det man gör - kokar i hop - och inget annat. Bara dumpa alla grönsaker (finskurna/hackade/delade) i en stor gryta, hälls på vätska och buljong, och låt koka i cirka 15 minuter. Enkelt. Gott. One-pot-currypasta med jordnötter är helt klart värt att testa!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

One-pot-currypasta med jordnötter ingredienser/instruktioner

One-pot-currypasta med jordnötter: 200 g fullkornsspaghetti, 1 st zucchini, 1 knippe salladslök, 250 g broccoli, 5 g vitlök, 1 msk curry, 2-4 dl vatten, 4 dl kokosmjölk light, 2 tärning grönsaksbuljong, 1 st salt & peppar, 2 msk hackade jordnötter

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skiva zucchini. Hacka salladslök grovt. Dela broccoli. Skala och finhacka vitlök.
  3. Lägg grönsaker i en gryta och tillsätt curry, vatten, kokosmjölk och buljongtärningar. Låt puttra 10-15 minuter. Spä ev. med mer vatten. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner avrunnen pasta och toppa med jordnötter.

Tips! Har du gröna ärter hemma i frysen är det gott att blanda ner i rätten. Färsk koriander passar också utmärkt!

Näringsvärden per portion one-pot-currypasta med jordnötter

Energi 1348.9 kJ / 322.4 kcal
Fett
varav mättat fett
11
5.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
43.6
7.5
6
Protein 10.3

Vad tycker du om one-pot-currypasta med jordnötter?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.