Pasta och zucchini med krämig bönpesto är ingen höjdare
2019-04-10 10:34:04

Pasta och zucchini med krämig bönpesto vvdb.se
Pasta och zucchini med krämig bönpesto är ingen höjdare

Pasta och zucchini med krämig bönpesto är en vegetarisk rätt som går snabbt att tillaga och inte ställer till några svårigheter i köket.

Tyvärr smakar det inte bra alls. Det är sällan jag ogillar mat och väldigt få recept i min databas har betyget 1 (vilket i princip innebär underkänt) men denna pasta och zucchini med krämig bönpesto kvalicerar sig till en gedigen jumboplats.

Jag vill skyndsamt påpeka att jag faktiskt gillade själva bönpeston. Pastan med peston smakade riktigt trevligt och den kan jag tänka mig att tillaga igen och igen. Hade jag betygsatt endast peston, hade betyget blivit en 3:a.

Nej, det är zucchinin och brytbönorna som drar ner betyget. Jag gillar tillagad zucchini, men zucchini var helt enkelt ingen höjdare. Är du en stor älskare av rå zucchini och haricots verts, så för all del... men om inte, håll er borta från denna gröna rätt.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Pasta och zucchini med krämig bönpesto ingredienser/instruktioner

Pasta: 1 st zucchini, 250 g spaghetti, 1 förp haricots verts, 50 g babyspenat

Bönpesto: 1 förp konserverade cannellinibönor, 10 g vitlök, 50 g babyspenat, 1 msk torkad basilika, 1 st citron, 15 g rapsolja, 1 st salt & peppar

  1. Lägg sköljda och avrunna bönor, pressad vitlök, spenat, basilikablad, rivet citronskal och olja i en matberedare och kör till en grov röra. Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft.
  2. Hyvla zucchini tunt med en potatisskalare.
  3. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. När det återstår ½ minut, tillsätt haricots verts. Häll av vattnet, men spara 1-2 dl. Blanda runt peston med pastan, pastavattnet, haricots verts, zucchinin och spenat tills det är varmt.

Tips! Mixa gärna ner hasselnötter, pinjenötter eller solrosfrön i peston. Det går lika bra att göra bönpeston med en stavmixer. Avsluta med att ringla över olivolja smaksatt med citron över pastarätten, 1 tsk har 1 SmartPoints.

Näringsvärden per portion pasta och zucchini med krämig bönpesto

Energi 1416.2 kJ / 338.5 kcal
Fett
varav mättat fett
5.2
0.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
55
6
8.9
Protein 12.5

Vad tycker du om pasta och zucchini med krämig bönpesto?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.