Chorizo med ugnsbakade rödbetor och potatis
2019-04-16 14:07:51

Chorizo med ugnsbakade rödbetor och potatis vvdb.se
Chorizo med ugnsbakade rödbetor och potatis

Chorizo med ugnsbakade rödbetor och potatis - ja det finns inte mycket att säga om det här annat än att avancerad mat inte alltid är godare än enkel mat.

Korv å pära som svärfar hade sagt, är inget annat än viktväktarnas chorizo-korv som steks i lite olja och serveras tillsammans med klyftpotatis och klyftade, färska rödbetor som kryddats med timjan. Receptet kan naturligtvis justeras på många olika sätt som varierar smaken. Har du lite morötter eller broccoli i kylen - släng ner det i pannan. Vill du smaksätta med oregano eller mejram, istället för timjan - go for it!

Ja, ni märker kanske att jag gillade detta recept - både för dess enkelhet och (för) den goda smaken (s skull). Några av er kanske förstår referensen.

Jag delade korven på längden och stekte den i grillpannan så den fick snygga grillränder som ni ser. Jag tog även en skvätt ketchup på det hela när jag åt min portion. Hade man tärnat potatis, korv och rödbetor, samt en gul lök, hade man fått en utmärkt pyttipanna.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Chorizo med ugnsbakade rödbetor och potatis ingredienser/instruktioner

Chorizo med ugnsbakade rödbetor och potatis: 500 g färska rödbetor, 800 g potatis, 10 g olivolja, 1 tsk torkad timjan, 1 st salt & peppar, 500 g VV chorizo

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Skär potatisen i klyftor. Lägg i en ugnsfast form eller plåt och ringla på olja och krydda med timjan, salt och peppar. Sätt in i ugn ca 30 minuter.
  3. Grilla eller stek korvarna. Servera med de ugnsbakade rotfrukterna.

Tips! Har du tillgång till färsk timjan funkar det fint också. Lite hyvlad parmesan eller annan smakrik ost är gott att toppa med. Droppa gärna över lite pressad citron vid servering.

Näringsvärden per portion chorizo med ugnsbakade rödbetor och potatis

Energi 1804.1 kJ / 431.2 kcal
Fett
varav mättat fett
15.7
5.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
55.1
15.1
8.9
Protein 20.7

Vad tycker du om chorizo med ugnsbakade rödbetor och potatis?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.