2019-04-22 12:58:32

Minestronegryta vvdb.se

Minestronegryta kallas den här soppan. Och varför man valt att kalla den för en gryta övergår mitt förstånd.

Vad jag dock förstår väldigt väl är hur smaskig den här soppan är. Den smakar precis som när man gick i skolan och även om det nu var typ 40 år sedan undertecknad satt vid skolbänken och läste ABC och löste Integralkalkyler.

Jag tror det är palsternackan som står för det mesta av den härliga smaken, även om morötternas sötma och lökens skärpa gör sitt till. Ärligt talat som slopade vi haricot vertsen i soppan eftersom varken frugan eller jag gillar såna speciellt mycket. Att toppa soppan med riven ost minns jag dock inte från skolmatsalen, men det var ett trevligt tillägg ändå.

Vill du inte äta vegetariskt kan du utan problem skiva ner en bit korv eller kalkonbacon.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 4 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Minestronegryta ingredienser/instruktioner

Minestronegryta: 150 g gul lök, 300 g morot, 2 st palsternackor, 10 g olivolja, 18 g tomatpuré, 10 g vitlök, 1.5 l vatten, 3 tärning grönsaksbuljong, 150 g haricots verts, 1 förp sojabönor, 100 g pasta, 1 st salt & peppar, 25 g riven ost (22%)

  1. Skala och hacka lök, morötter och palsternackor.
  2. Hetta upp olja i en gryta och bryn löken. Blanda ner tomatpuré och pressa i vitlök. Lägg i morötter och palsternackor och låt fräsa med en stund.
  3. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt koka tills rotsakerna mjuknar. Lägg i haricots verts, sojabönor och pasta. Låt koka tills pastan är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll upp i skålar och strö över ost.

Tips! En gryta som går att variera i det oändliga, ta de grönsaker du har hemma. Smaksätt gärna med hackade färska örter, eller med chili för hetta.

Näringsvärden per portion minestronegryta

Energi 1239.2 kJ / 296.2 kcal
Fett
varav mättat fett
10.2
3.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
33.8
9.6
7
Protein 13.3

Vad tycker du om minestronegryta?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.