Het kålsoppa
2019-05-01 14:53:54

Het kålsoppa vvdb.se
Het kålsoppa

Het kålsoppa är förvånansvärt lik det som för några år sedan kallades "sjukhussoppa". Det vill säga, sån soppa som personer som behöver gå ner i vikt snabbt inför en operation, får äta på sjukhuset.

Jag har aldrig behövt opereras så jag vet inte om det stämmer eller inte, men jag provade att laga till sådan för många år sedan och tyckte det var ok. Och just denna heta kålsoppa är misstänkt likt sjukhussoppan, förutom att det inte ingår selleri (vilket är synd för selleri är väldigt gott).

Tomat, lök, paprika, vitlök och vitkål är huvudingredienserna, vilket leder till en intensiv smak av tomat, lök, paprika, vitlök och vitkål.

Min kära fru gillade inte soppan, jag tyckte den var helt ok. Jag gillar ju allt som är starkt och slängde i ordentligt med cayennepeppar i min skål. Det blev soppa över, eftersom frugan inte ville ha sin lunchportion, så jag tog den till frukost idag. Ja, jag är en sån person som kan äta vilken sorts mat som helst till frukost. Jag mixade även soppan slät så den blev drickbar, och ni ser den i den stora sejdeln på bilden.

Notera: Kaloriinnehållet på 115.1 kcal per portion är endast värdet på själva soppans energiinnehåll. Surdegsbaguetten är inte inräknad, eftersom det finns så många olika varianter av detta bröd. Ni får själva räkna ut hur mycket det blir med just det bröd ni väljer.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 5 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Het kålsoppa ingredienser/instruktioner

Het kålsoppa: 300 g gul lök, 5 g vitlök, 200 g orange paprika, 1 l vatten, 2 tärning grönsaksbuljong, 400 g krossade tomater, 36 g tomatpuré, 1 tsk paprikapulver, 1 st salt & peppar, 400 g vitkål, 1 förp dill, 2 krm cayennepeppar, 2 krm chilipulver, 250 g surdegsbaguette

  1. Finhacka lök, vitlök och paprika.
  2. Lägg i en kastrull och tillsätt vatten, buljongtärningar, krossade tomater, tomatpuré och paprikapulver. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  3. Strimla vitkål och lägg i kastrullen. Koka ytterligare ca 30 minuter tills kålen blivit mjuk. Smaka av med hackad dill, cayennepeppar, chilipulver, salt och peppar.
  4. Servera med en bit baguette.

Tips! Väljer du att äta soppan utan baguetten har rätten 0 SmartPoints.

Näringsvärden per portion het kålsoppa

Energi 481.5 kJ / 115.1 kcal
Fett
varav mättat fett
1.9
1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
17.8
16.5
5.6
Protein 3.7

Vad tycker du om het kålsoppa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.