Färsfyllda wraps
2019-05-04 11:23:50

Färsfyllda wraps vvdb.se
Färsfyllda wraps

Färsfyllda wraps är som sagt ett fantastiskt alternativ till fredagens vanliga tacos. Det är i princip samma sak, men istället för tacosåsen du köper på burk, så använder du sweet chili-sås istället.

Låter det knasigt? Ja kanske, men det är jättegott, så prova för all del. Skulle någon grina över att det inte är "som vaaaaaanligt" så låt dem göra som de vill, och gör sedan själv som det står i receptet så blir alla nöjda och glada.

Min kära fru gillar, som ni säkert vet vid det här laget, inte tomat speciellt mycket, så jag lät bli att blanda ner tomaten i färsen. Jag finhackade och lade den vid sidan om istället - funkar hur bra som helst.

Färsfyllda wraps är, om man följer receptet nedan till punkt och pricka, väldigt gott och dessutom både snabbt och enkelt att tillaga.

Jag har nu, nästan helt utan undantag, bloggat om mat ifrån ViktVäktarna (företrädesvis ifrån City Gross: WW ViktVäktarnas klassiska matkasse ) var tredje dag sedan slutet av september 2017. Det börjar bli svårt att hela tiden hitta nya maträtter och upprätthålla den täta presentationen av recept.
Jag har naturligtvis hundratals recept kvar i databasen, men man hittar ju favoriter som man äter ofta, vilket gör att det inte testas nytt hela tiden. Andra recept känner man helt enkelt inte för att prova.

Jag kommer därför, från och med nu, minska tempot från var tredje till var fjärde dag för att det ska "räcka till", så att säga. Med tanke på att det antagligen inte är mer än cirka tre personer som läser denna blogg så tror jag inte att det är något större bekymmer.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Färsfyllda wraps ingredienser/instruktioner

Färsfyllda wraps: 4 st tomat, 150 g gul lök, 5 g vitlök, 5 g flytande margarin, 400 g nötfärs (10%), 1 tsk salt, 1 tsk chilipulver, 0.5 tsk spiskummin, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk torkad oregano, 150 g rödlök, 4 st medelstora tortillabröd, 1 påse sallad, 4 msk matyoghurt (8%), 2 msk sweet chili

  1. Hacka tomaterna. Skala och hacka gul lök och vitlök.
  2. Hetta upp en stekpanna med margarin och fräs färsen tills den blir smulig. Tillsätt alla kryddor, gul lök, vitlök och hälften av tomaterna. Låt det steka på hög värme tills det mesta av vätskan kokat bort, smaka av med salt och peppar.
  3. Skala och skiva rödlök.
  4. Lägg köttfärsröran på tortillabröden tillsammans med sallad, rödlök och resterande tomater. Toppa med en klick yoghurt och sweet chili.

Tips! Servera med fler tortillabröd, 1 bröd har 4 SmartPoints.

Näringsvärden per portion färsfyllda wraps

Energi 1618.7 kJ / 386.9 kcal
Fett
varav mättat fett
16.1
6.6
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
32.8
10.1
3.1
Protein 25.7

Vad tycker du om färsfyllda wraps?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.