Korv med grönsaksgratäng
2019-05-16 14:36:10

Korv med grönsaksgratäng vvdb.se
Korv med grönsaksgratäng

Korv med grönsaksgratäng är en sån där höjdarrätt man blir glad av. Den är både god och lättlagad. Jag hade ingen middagskorv så jag fick köra med viktväktarnas wienerkorv. Det gick hur bra som helst.

Det blev en hel del skalande av rotfrukterna förstås men jag var ensam hemma den här kvällen och behövde således bara tillreda hälften så mycket. Mindre skalande = epic win!

När det gäller gratänger gillar jag att ha ingredienserna i riktigt små bitar, så istället för att skala och skiva morötterna, löken, blomkålen och palsternackorna med en kökskniv, lade jag dem i min mackapär som gör tunna pommes frites vilket ledde till väldigt fina små tärningar av allt ihop. Toppenfint!

Småbitarna kokade mjuka riktigt fort. Ner med dem i formen bara, och sen var det bara att hälla på blandningen av gräddmjölk och honungsdijon och köra in allt i ugnen. Stek korv och när allt är klart är det bara att njuta!

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Korv med grönsaksgratäng ingredienser/instruktioner

Korv med grönsaksgratäng: 150 g gul lök, 400 g morot, 250 g palsternacka, 375 g blomkål, 5 g flytande margarin, 1 tärning grönsaksbuljong, 2.5 dl gräddmjölk (6%), 1.5 msk honungsdijonsenap, 40 g riven ost (24%), 500 g VV middagskorv

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skiva lök, morötter och palsternackor. Dela blomkål i mindre bitar.
  3. Stek löken mjuk i margarinet. Lägg i morötter, palsternacka och blomkål. Slå på vatten så att det precis täcker grönsakerna och lägg i buljongtärning. Låt grönsakerna koka mjuka under lock i ca 10 minuter, salta och peppra.
  4. Blanda gräddmjölk med honungsdijon.
  5. Häll av vattnet och lägg över grönsakerna i en ugnsfast form och slå över gräddmjölken. Strö över ost och gratinera ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  6. Skiva korv och stek på medelhög värme till fin färg, servera med gratängen.

Tips! Gillas inte senap går det fint att smaksätta med t ex chilisås eller ajvar relish.

Näringsvärden per portion korv med grönsaksgratäng

Energi 1845.7 kJ / 441.1 kcal
Fett
varav mättat fett
20.4
10.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
36.9
22.1
7.6
Protein 21.7

Vad tycker du om korv med grönsaksgratäng?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.