Du behöver fish and chips för att det är underbart
2019-05-24 13:04:38

Fish and chips vvdb.se
Du behöver fish and chips för att det är underbart

Fish and chips var överraskande gott. Jag trodde att det inte skulle bli halvtamt, just för att det inte friteras. Fritöser och sånt rimmar ju inte så värst väl med ViktVäktare, ni vet.

Men samtidigt krävs ju en fritös för att maten inte ska bli mjuk och flabbig, eller hur?

Fel. Det stämmer inte alls. Potatisen blev krispig på ytan och fisken perfekt panerad. Dressingen på turkisk yoghurt, majonnäs, pressad vitlök och dill är frisk och står i fräsch kontrast till sältan från fisk och potatis. Jag hade inga snygga strutar att lägga ner allt i, så jag fick helt enkelt servera det på en vanlig tallrik.

Jag vet inte om jag har sagt det tidigare, men självfallet KAN man fritera både potatis och fisk om man har en fritös och inte bryr sig om kalorier och SmartPoints etc. Alla recepten här kan modifieras som man vill. Om du har turen att inte behöva oroa dig för extrakilon runt magen eller höfterna, eller helt enkelt har en metabolism som en kolibri så kan du förstås använda vispgrädde, riktig fetaost och ost med 32% fetthalt i alla recepten här i bloggen. Så låt dig inte hindras av att du inte gillar matvaror med låg fetthalt.

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fish and chips ingredienser/instruktioner

Fisken: 800 g potatis, 30 g rapsolja, 500 g kolja, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 1 st ägg, 30 g vetemjöl, 1 påse sallad, 1 msk rödvinsvinäger, 250 g morot

Dressing: 2 dl matyoghurt (8%), 15 g lättmajonnäs, 5 g vitlök, 1 förp dill

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och klyfta potatisen. Pensla klyftorna med oljan, salta och peppra och grilla i ugnen tills de är knapriga utanpå och mjuka inuti.
  3. Blanda ihop en dressing på turkisk yoghurt, majonnäs, pressad vitlök och dill. Salta och peppra och ställ in i kylen.
  4. Salta och peppra fisken ordentligt. Vispa upp ägget och doppa fisken. Vänd den sedan i vete-mjölet. Tillaga i ugnen i 10-15 minuter. Se till så att fisken inte blir torr och tråkig.
  5. Gör en strut av ett tidningspapper med bakplåts-papper på insidan. Varva fisk i bitar, potatis och sallad i struten, droppa över vinäger och toppa med dressingen. Servera morötter till.

Tips. Det går lika bra att servera på tallrik och hoppa över momentet med tidningspapper. Överbliven dill kan du frysa in.

Näringsvärden per portion fish and chips

Energi 1928.5 kJ / 460.9 kcal
Fett
varav mättat fett
15.3
3.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
46
8.6
5.9
Protein 31.5

Vad tycker du om fish and chips?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.