Grillkorv i tortillabröd med bönsalsa
2019-06-01 10:30:44

Grillkorv i tortillabröd med bönsalsa vvdb.se
Grillkorv i tortillabröd med bönsalsa

Grillkorv i tortillabröd med bönsalsa - ja, man måste misstänka att receptmakarna led av idétorka när de kom på det här receptet, men vem är jag att klaga? Det är gott, det är enkelt och ... sa jag att det var gott?

Man ska vara glad för det lilla, sägs det. Speciellt när det lilla också är både enkelt och smakrikt. Salsan slänger du ihop på ett par minuter. Finhacka lök och grönt äpple, typ Granny Smith, pressa vitlök, skölj av bönor och dutta över olja, vinäger och chili flakes. Klart!

Korven skär du längs med och steker i en grillpanna eller lägger på grillen tills den är klar. Rör den inte för mycket, för då blir inte grillmärkena så fina. Som ni ser är även detta ett moment som inte tar många minuter att klara av. Jag sa ju att den här maten var enkelt att laga, eller hur?

När allt är klart att äta lägger du korv, salsa, sallad och honungsyoghurt i ett tortillabröd och njuter!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 14 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Grillkorv i tortillabröd med bönsalsa ingredienser/instruktioner

Bönsalsa: 150 g gul lök, 5 g vitlök, 1 st äpple, 1 burk kidneybönor, 1 msk rödvinsvinäger, 7 g olivolja, 2 krm chili flakes, 1 st salt & peppar

Korv: 1.5 dl turkisk yoghurt (10%), 10 g flytande honung, 500 g VV grillkorv, 0.5 st romansallad, 4 st medelstora tortillabröd

  1. Skala och hacka lök, pressa vitlök. Tärna äpple. Blanda tillsammans med avrunna och sköljda bönor, vinäger, olivolja och chili flakes. Smaka av med salt och peppar.
  2. Blanda yoghurt med honung och en nypa salt.
  3. Dela korven på längden eller i bitar och grilla på kolgrill eller i en grillpanna utan fett ett par minuter på varje sida.
  4. Lägg sallad, bönsalsa och korv i tortillabröden och toppa med yoghurten.

Tips! Mosa fetaost i yoghurten. Det är även gott att toppa med persilja.

Näringsvärden per portion grillkorv i tortillabröd med bönsalsa

Energi 1662.7 kJ / 397.4 kcal
Fett
varav mättat fett
15.4
5.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
45.6
12.4
7.2
Protein 22.2

Vad tycker du om grillkorv i tortillabröd med bönsalsa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.