Fisk med grönsaksris blir lyxmat med torsk
2019-06-17 12:40:09

Fisk med grönsaksris vvdb.se
Fisk med grönsaksris blir lyxmat med torsk

Fisk med grönsaksris skall enligt receptet tillagas på kolja, men vilken vit fisk som helst duger. Vi hade turen att komma över färsk torskrygg i deli-disken på vår supermarket så vi lyxade till det lite grand.

Börja med att koka riset nästan klart och skölj av det hastigt i kallvatten. Ställ det sedan åt sidan. Finstrimla sedan purjo, skär slantar av morötterna och och tärna paprikan. Värm olivolja i en stekpanna eller gryta, och pudra ner curry och chilipulver. Fräs grönsakerna i kryddoljan. Blanda med det kokta riset.

Jag skar sedan torskryggen i portionsbitar och smaksatte med salt och svartpeppar. Portionsbitarna stektes sedan i lite margarin i en fettsnål stekpanna.

Den stekta fisken serveras sedan med grönsaksriset och ett par tesskedar sweet chili-sås. Har du andra grönsaker i skafferiet/kylskåpet kan du förstås använda dem i ditt grönsaksris också.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fisk med grönsaksris ingredienser/instruktioner

Fisk med grönsaksris: 250 g ris, 125 g purjolök, 200 g morot, 200 g röd paprika, 10 g olivolja, 1 tsk curry, 2 krm chilipulver, 500 g kolja, 15 g flytande margarin, 2 msk sweet chili

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla purjo, morötter och paprika. Hetta upp olja och tillsätt curry och chilipulver, stek grönsakerna däri. Blanda med det kokta riset.
  3. Dela fisken i portionsbitar och krydda med salt och peppar, stek i margarin.
  4. Servera fisken med grönsaksris och sweet chili.

Tips. Snabbrimma gärna koljan innan stekning. Blanda 0,5 liter vatten med 0,5 dl salt, rör om så att saltet löser sig. Låt fiskbitarna ligga i saltlösningen i ca 10 minuter.

Näringsvärden per portion fisk med grönsaksris

Energi 1753.3 kJ / 419.1 kcal
Fett
varav mättat fett
6.4
0.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
59.4
10
3.9
Protein 28.3

Vad tycker du om fisk med grönsaksris?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.