Currydoftande nötfärspanna - för att det är enkelt och gott
2019-06-25 10:59:55
Currydoftande nötfärspanna är nästan löjeväckande enkelt. Koka ris, stek nötfärs, klart!
Eller nästan, i alla fall. Du lagar till den här maten på en kvart ungefär, om du är lite rapp med kniven. Det enda "komplicerade" momentet är att du skall finstrimla purjolöken och dela broccolin i mindre buketter.
Sen är det bara att steka köttfärsen och purjo med curry, lägga i en tärning buljong och hälla på lite vatten. Under tiden detta görs kokar du riset.
Ja, svårare än så är det inte. Och det bästa av allt är att det är så fantastiskt gott! Stekt nötfärs med låg fetthalt riskerar att bli lite fattig i smaken, men tack vare buljongtärningen blir det bra smak i det denna currydoftande nötfärspanna ändå. Du kan förstås prova med att byta ut riset mot vilken sorts gryn som helst: bulgur, matvete, quinoa... the possibilities are endless
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Currydoftande nötfärspanna ingredienser/instruktioner
Currydoftande nötfärspanna: 180 g ris, 125 g purjolök, 10 g flytande margarin, 500 g nötfärs (10%), 2 tsk curry, 2 dl vatten, 1 tärning köttbuljong, 250 g broccoli, 1 st salt & peppar
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla purjolök.
- Hetta upp margarin i en panna och bryn färs tillsammans med curry. Tillsätt purjolöken och låt steka med en stund.
- Häll på vatten och blanda i buljongtärning, låt puttra på svag värme ett par minuter.
- Dela broccoli i mindre buketter och låt steka med ett par minuter. Smaka av med mer curry, salt och peppar.
- Servera färsröran med ris.
Tips! För mjukare broccoli, låt den steka med längre. Testa att ersätta riset med bulgur eller andra matgryn.
Näringsvärden per portion currydoftande nötfärspanna |
|
---|---|
Energi | 1841 kJ / 440 kcal |
Fett varav mättat fett |
16.9 6.9 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
39.1 2.3 3.5 |
Protein | 31 |