Kycklingpanna med exotisk smak - en somrig höjdare
2019-06-29 17:40:15
Kycklingpanna med exotisk smak är återigen en rätt som inte ser så mycket ut för dagen, men när man väl sätter tänderna i maten så smakar det ljuvligt.
Det bästa av allt är att det, i princip, är sån där mat där man bara "ploppar i" alla ingredienser och sen sköter det sig själv. Du börjar med att finstrimla kycklingen - gärna i så långa, tunna strimlor som möjligt. Fräs kycklingen i margarin och krydda med salt, peppar och malen ingefära.
Strimla de soltorkade tomaterna - om du inte köpt färdigstrimlade (smart drag, du slipper du slafsa runt med en massa olja). Ha ner tomatstrimlorna och övriga ingredienser i grytan. Förutom bulguren då, som du naturligtvis kokar separat.
Servera. Ät. Njut.
Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 7 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.
Betyg:
Kycklingpanna med exotisk smak ingredienser/instruktioner
Kycklingpanna med exotisk smak: 2 dl bulgur, 0.5 burk soltorkade tomater i olja, 600 g kycklingfilé, 5 g flytande margarin, 1 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 1 tsk malen ingefära, 5 g vitlök, 40 g mango chutney, 2 dl vatten, 0.5 tärning hönsbuljong, 2 dl matlagningsgrädde (4%), 1 påse sallad
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla avrunna soltorkade tomater. Skär kycklingen i bitar, gärna på längden.
- Bryn kycklingen i margarin och krydda med salt och peppar. Tillsätt soltorkade tomater, ingefära, pressad vitlök, mango chutney, vatten, buljongtärning och matlagningsgrädde.
- Låt puttra under lock på låg värme tills kycklingen är genomstekt. Smaka av såsen med salt och peppar.
- Servera med bulgur och sallad.
Tips! Strö över hackad persilja vid servering.
Näringsvärden per portion kycklingpanna med exotisk smak |
|
---|---|
Energi | 1748.9 kJ / 418 kcal |
Fett varav mättat fett |
10.6 2.4 |
Kolhydrat varav sockerarter varav fibrer |
42.5 7 3.5 |
Protein | 35.3 |