Fläskytterfilé i rosa sås (inte så värst rosa)
2019-07-03 13:45:56

Fläskytterfilé i rosa sås vvdb.se
Fläskytterfilé i rosa sås (inte så värst rosa)

Fläskytterfilé i rosa sås är en god maträtt med ett konstigt namn. Hur kan man få denna sås att bli rosa? Allt som innehåller, även den allra minsta mängd, soja blir ju oundvikligen brunt!

Nej, det spelar ingen roll hur mycket chilisås och rosépeppar man har i såsen, den blir brun ändå. Inte mörkbrun som rödvinssås eller mättat mahognybrun som vanlig brunsås, utan, ni vet, så där krämigt ljusbrun som gräddsås normalt blir.

Men det felaktiga namnet åsido, denna mat är toppengod och lättlagad. Skiva köttet och bryn det. Lyft sedan ur det ur pannan, och stek löken ett par minuter innan du har i mjölken, sojan, vitlöken och chilisåsen. Låt det koka ihop under ett par minuter innan du lägger tillbaka köttet i pannan. Häll sedan ner rosépeppar och smaka av med salt och svartpeppar.

Under tiden du gjort det ovanstående, har du förstås skalat potatisen, delat den i mindre bitar och kokat den. När potatisen är mjuk pressar du den i din potatispress eller stompar den till grovt potatismos. Lägg upp på en tallrik och se till att rejält med sås kommer på potatisen. Servera med sallad.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fläskytterfilé i rosa sås ingredienser/instruktioner

Fläskytterfilé i rosa sås: 1000 g potatis, 150 g gul lök, 600 g fläskytterfilé, 10 g flytande margarin, 0.5 tsk salt, 2 krm vitpeppar, 3 dl gräddmjölk (6%), 40 g chilisås, 1 tsk kinesisk soja, 5 g vitlök, 2 msk rosépeppar, 0.5 st romansallad

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Skala och finhacka löken. Skär köttet i skivor och bryn runt om i margarin i omgångar. Salta och peppra. Ta upp köttet ur pannan och fräs löken glansig.
  3. Blanda i gräddmjölk, chilisås, soja och pressad vitlök i pannan med lök. Låt puttra några minuter.
  4. Lägg i kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra i ca 5 minuter eller tills köttet är klart. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera med pressad potatis och sallad.

Tips! Rosépeppar har en ganska speciell smak så ta lite i taget och känn dig för.

Näringsvärden per portion fläskytterfilé i rosa sås

Energi 2043.5 kJ / 488.4 kcal
Fett
varav mättat fett
14.6
6.5
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
50.5
9.6
5.9
Protein 33.1

Vad tycker du om fläskytterfilé i rosa sås?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.