Färgglad färsröra med spaghetti
2019-07-07 14:33:13

Färgglad färsröra med spaghetti vvdb.se
Färgglad färsröra med spaghetti

Färgglad färsröra med spaghetti är en variant av olika andra köttfärssåser enligt ViktVäktarna. Det är inte mycket som skiljer detta recept från till exempel Pasta med köttfärssås.

Nej, det är köttfärs, grönsaker och kryddor. Om det är morötter och paprika eller morötter och tomater, gör ingen större skillnad. Purjolök eller gul lök... basilika och oregano istället för timjan och mejram... Ni ser, det är i princip samma sak, för liknande ingredienser i liknande maträtter kan inte varierat så speciellt mycket.

Men det är gott. Jättegott! Det som får denna rätt att skilja sig lite grand ifrån andra recept är avsaknaden av krossade tomater, och användandet av färska körsbärstomater. Riktigt trevligt, helt enkelt. Så vill ni prova något ni kommer känna igen samtidigt som det kommer vara lite nytt - testa färgglad färsröra med spaghetti

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Färgglad färsröra med spaghetti ingredienser/instruktioner

Färgglad färsröra med spaghetti: 250 g morot, 200 g gul paprika, 250 g körsbärstomat, 150 g gul lök, 10 g vitlök, 250 g spaghetti, 400 g nötfärs (10%), 5 g olivolja, 1 tärning köttbuljong, 2 dl vatten, 1 msk torkad basilika, 1 msk torkad oregano, 1 st salt & peppar

  1. Skala och riv morötter. Tärna paprika och tomater, hacka lök och vitlök.
  2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Bryn färsen i oljan och när den fått fin färg, blanda i de rivna och hackade grönsakerna. Lägg i buljongtärning och slå på vatten. Låt sjuda på svag värme.
  4. Krydda färsröran med basilika och oregano och smaka ev. av med lite salt och svartpeppar. Servera med pastan.

Tips! Önskar du lite mer hetta eller annan smak på färsen, ta i lite sambal för hetta och lite dijonsenap för annan smaksättning.

Näringsvärden per portion färgglad färsröra med spaghetti

Energi 2061.1 kJ / 492.6 kcal
Fett
varav mättat fett
14.7
5.9
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
57.2
13.1
5.7
Protein 30

Vad tycker du om färgglad färsröra med spaghetti?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.