Ost- och blomkålssoppa överraskar
2019-08-20 19:46:00

Ost- och blomkålssoppa vvdb.se
Ost- och blomkålssoppa överraskar

Ost- och blomkålssoppa överraskar på ett trevligt sätt. Soppan har ordentligt med smak och blir inte alls så där blaskig som viktväktarsoppor annars riskerar att bli.

Soppan kan mixas helt eller delvis. Receptet säger att man skall ta undan hälften av blomkålen och använda som "chunks" vid serveringen, men jag gillar inte kokt blomkål i bit, så jag mixade allt helt slätt.

Jag hade även i all ost när jag mixade soppan och använde den inte som garnering. Det gav en rikligare smak av ost på soppan över lag, skulle jag gissa. Det räckte med den färska (i mitt fall fryst) persiljan som garnering.

"Den har var god" utbrast frugan efter den första skeden. Definitivt en soppa jag kommer laga igen!

Förberedelsetid: 30-40 min
Portioner: 4
Points: 4 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Ost- och blomkålssoppa ingredienser/instruktioner

Ost- och blomkålssoppa: 150 g gul lök, 5 g vitlök, 200 g potatis, 750 g blomkål, 1 l vatten, 2 tärning grönsaksbuljong, 2 dl minifraiche (5%), 1 krm riven muskot, 40 g riven ost (22%)

  1. Hacka lök och vitlök fint. Skär potatis i bitar och blomkål i buketter. Koka lök, vitlök, potatis och hälften av blomkålen i vatten med buljongtärningar.
  2. Koka andra hälften av blomkålen i lättsaltat vatten några minuter till den är al dente. Häll av vattnet och ställ åt sidan.
  3. Blanda ner hälften av fraichen i soppan och mixa med stavmixer. Smaksätt med muskot, salt och peppar. Blanda ner den kokta blomkålen i soppan och låt bli varm. Servera med en klick fraiche och toppa med riven ost.

Tips! Det går fint att mixa allt till en helt slät soppa. Det är också gott att toppa med hackad persilja.

Näringsvärden per portion ost- och blomkålssoppa

Energi 820 kJ / 196 kcal
Fett
varav mättat fett
6.7
4.1
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
20.5
9.1
5.8
Protein 10.2

Vad tycker du om ost- och blomkålssoppa?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.