Fisk i kokosmjölk smakar bättre än det ser ut
2019-09-01 18:28:57

Fisk i kokosmjölk vvdb.se
Fisk i kokosmjölk smakar bättre än det ser ut

Fisk i kokosmjölk är en asieninspirerad fiskgryta som smakar betydligt mycket bättre än den ser ut. Vid första anblicken ser den lite grådassig ut, med lite rött och orange här och där.

Men när man börjar äta så fylls munnen av en behaglig smak av vit fisk och grönsaker. Jag använde dessutom fisksås istället för salt, och det gav hela rätten en "stor och omfångsrik" smak så att säga.

Grytan är enkel att göra. Det är bara att skala morötterna, skölja purjolöken och kärna ur paprikan. Sen finstrimlar du alla grönsaker och fräser dem i smör lite kvickt. I med vatten, kokosmjölk, buljontärning och currypasta och låt puttra. Ta det varligt med vattnet. Vatten tillför varken kalorier eller poäng, men ju mer vatten, desto blaskigare gryta. Jag tänkte mig inte för och hade i lite mycket vatten, vilket ledde till att maten mer liknar en tjock soppa än en gryta. Men smaken var det inget fel på, så det gick hem hos familjen ändå. Till sist har man i fisken som man skurit i lagom stora bitar.

Servera med det ris du kokat klart under tiden grytan puttrat i lugn och ro. Har ni ont om recept på vit fisk så tycker jag absolut att ni kan prova detta!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Fisk i kokosmjölk ingredienser/instruktioner

Fisk i kokosmjölk: 250 g ris, 250 g purjolök, 250 g morot, 200 g röd paprika, 10 g flytande margarin, 2 dl vatten, 0.5 tärning fiskbuljong, 2 dl kokosmjölk light, 10 g grön currypasta, 500 g torsk, 1 st salt & peppar

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Strimla purjolök, morot och paprika. Fräs mjukt i margarin i en gryta.
  3. Tillsätt vatten, buljongtärning, kokosmjölk och currypasta. Låt koka upp.
  4. Skär fisken i bitar och lägg ner i grytan. Sjud ca 5 minuter tills fisken är klar. Smaka av med salt och peppar och ev mer currypasta.
  5. Servera med ris.

Tips. Skaka burken med kokosmjölk innan du öppnar den. Det går bra att frysa in den mängd du inte använder.

Näringsvärden per portion fisk i kokosmjölk

Energi 1747.1 kJ / 417.6 kcal
Fett
varav mättat fett
6.7
2.7
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
59
8.6
4.7
Protein 27.2

Vad tycker du om fisk i kokosmjölk?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.