Italiensk kycklinglasagne är annorlunda och gott
2019-09-09 14:11:54

Italiensk kycklinglasagne vvdb.se
Italiensk kycklinglasagne är annorlunda och gott

Italiensk kycklinglasagne tillagar jag på samma sätt som de flesta andra lasagner i min receptsamling. Jag krånglar inte med olika lager och sånt, utan jag ploffar ner allt i grytan och gör en combo-sås som jag sedan varvar med lasagneplattorna.

Enligt originalreceptet skall man hyvla zucchinin, men det behöver man egentligen inte göra. Det går bra att tärna den, så länge man tärnar den fint. Och man behöver inte heller fräsa zucchinin och vitlöken separat från kycklingen. Jag hyvlade den, som det står i receptet, och lade ner den tillsammans med vitlök OCH kyckling i grytan. När det hade fräst klart så hade jag ner de soltorkade tomaterna och rörde runt. Jag väntade ytterligare cirka 2 minuter och sen hällde jag i de våta ingredienserna och kryddorna.

Det fick puttra tills kycklingen var helt genomkokt. Eftersom jag hade skurit den i väldigt fina bitar så tog det inte lång tid. Sen varvade jag helt sonika såsen och lasagneplattorna i formen. Avsluta med sås och sätt in i ugnen. Klart på 20 minuter. Gott, enkelt och annorlunda. Servera med en trevlig sallad. (Jag fick färska, ekologiska och närproducerade körsbärstomater av en kollega och de toppade min grönsallad, som med en skvätt fettfri italiensk salladsdressing blev helt underbar.)

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 4
Points: 11 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Italiensk kycklinglasagne ingredienser/instruktioner

Lasagne: 1 st zucchini, 10 g vitlök, 15 g olivolja, 0.5 tsk salt, 600 g kycklingfilé, 0.5 burk soltorkade tomater i olja, 2 tsk torkad basilika, 200 g färska lasagneplattor, 0.5 st romansallad

Sås: 2 dl minifraiche (5%), 300 g ajvar relish, stark, 2 dl lättmjölk, 1 tsk salt

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Hyvla zucchini med osthyvel. Skala och hacka vitlöken. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i vitlöken och zucchinin. Stek tills zucchinin är mjuk och fått lite färg, salta och ta upp och lägg åt sidan.
  3. Strimla kycklingfilé och stek i stekpannan.
  4. Strimla soltorkade tomater.
  5. Vispa ihop fraiche, ajvar relish, mjölk och salt. Häll lite av såsen i botten på en ugnsform. Varva lasagneplattor, kyckling, zucchini, soltorkade tomater och sås i formen. Krydda med basilika mellan varven. Avsluta med lasagneplattor och sås.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Servera med sallad.

Tips! Dela på 6 resp 3 portioner och SmartPointsvärdet blir 7 per portion resp 15 SmartPoints. Börja med halva burken ajvar relish och smaka av såsen om du är känslig för stark mat. Du kan koka upp den för att smakerna ska komma fram helt och hållet. Spä ev med mer mjölk. Färska basilikablad är gott att lägga mellan varven när du monterar lasagnen.

Näringsvärden per portion italiensk kycklinglasagne

Energi 1872.9 kJ / 447.6 kcal
Fett
varav mättat fett
14.5
3.8
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
36.8
12.3
5.2
Protein 39.1

Vad tycker du om italiensk kycklinglasagne?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.