Ris- och nötfärspanna - så enkelt det kan bli
2019-09-21 12:57:12

Ris- och nötfärspanna vvdb.se
Ris- och nötfärspanna - så enkelt det kan bli

Ris- och nötfärspanna är ungefär lika simpelt som det låter. Ris. Nötfärs. Ja, och lite gul lök och champinjoner. Men mycket mer än så är det faktiskt inte.

Börja med att lägga ner buljongtärningen i vattnet du skall koka riset i. Koka sedan riset nästan klart. Häll bort buljongen.

Findela löken och dela svampen i mindre delar (jag gjorde kvartar av dem). Bryn svamp, lök och färs i flytande margarin. Krydda med oregano och nejlika. Jag var lite osäker på hur vi skulle gilla smaken, så jag vågade mig inte på några äventyr här. Jag följde receptet och hade i de två kryddmått som det står. Med facit i hand skulle jag nog kunna ha tagit det dubbla, för även om doften var stark, så var inte smaken direkt påträngande.

När färsröran är klar, häll i majs och ris, rör runt och se till att allt blir ordentligt varmt. Servera med en liten sallad. Låt er väl smaka!

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Ris- och nötfärspanna ingredienser/instruktioner

Ris- och nötfärspanna: 400 g nötfärs (10%), 10 g flytande margarin, 1 st salt & peppar, 75 g gul lök, 125 g champinjoner, 2 tsk torkad oregano, 2 krm malen nejlika, 225 g ris, 1 tärning grönsaksbuljong, 1 dl majs

  1. Stek färs i margarin, krydda med salt och peppar.
  2. Skala och hacka lök och dela svamp i bitar och stek med i färsen tills den är brynt (stek gärna på hög värme så att färsen blir ordentligt brynt) och grönsakerna är mjuka. Krydda med oregano och nejlika.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen, tillsätt en grönsaksbuljongtärning i vattnet.
  4. Blanda riset med färsröran och blanda sist ner majs. Låt allt bli genomvarmt.

Tips! Det är gott att toppa med en klick matlagningsyoghurt eller fraiche.

Näringsvärden per portion ris- och nötfärspanna

Energi 1778.2 kJ / 425 kcal
Fett
varav mättat fett
13.6
5.3
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
48.6
1.9
2.8
Protein 25.5

Vad tycker du om ris- och nötfärspanna?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.