Kycklingpaj var lite vattnig
2019-10-03 15:11:49

Kycklingpaj vvdb.se
Kycklingpaj var lite vattnig

Kycklingpaj med kall myntasås låter väl jättegott, eller hur? Men tyvärr var det inte det. Det var helt okej, och absolut inte äckligt, men det var ändå inte speciellt mycket att hurra för.

Framför allt så smakade det inte mycket. Pajen var vattnig och fadd i smaken, och myntasåsen, som i grund och botten, var god, passade inte riktigt tillsammans med pajen.

Jag vet inte riktigt var felet ligger, men jag tror att den röda paprikan var en stor delbov i dramat. Paprika tappar väldigt mycket smak i mat ibland. Jag föredrar grön paprika i matlagning och röd/gul/orange paprika i salladen vid sidan om. När jag skriver att det var vattnigt så var det alltså i smaken det var vattnigt. Inte att pajen i sig var vattnig, för det var den inte. Den blev superfin att titta på och pajskalet blev både perfekt till utseendet och gott till smaken.

Fick jag göra om receptet precis som jag ville skulle jag nog byta ut paprikan mot lök eller purjolök, eller kanske till och med broccoli, och sedan helt skippa såsen - jag menar, när det kommer till kritan, vem har hört talas om sås till paj?

Som ni ser på bilden så hade jag extra svamp till övers, så jag stekte upp denna och åt till pajen istället för sallad.

Förberedelsetid: 40+ min
Portioner: 6
Points: 10 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Kycklingpaj ingredienser/instruktioner

Pajdeg: 150 g cottage cheese (4%), 60 g flytande margarin, 150 g vetemjöl, 0.5 dl grahamsmjöl

Fyllning: 250 g champinjoner, 200 g röd paprika, 300 g kycklingfilé, 1 st salt & peppar, 10 g rapsolja, 3 st ägg, 2 dl lättmjölk, 0.5 burk tacosås medium, 1 påse sallad

Myntasås: 2 dl minifraiche (5%), 2 msk torkad mynta

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda samman cottage cheese, margarin, vetemjöl och grahamsmjöl. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter, nagga med en gaffel och förgrädda i 10 minuter.
  3. Skiva champinjonerna, tärna paprikan och strimla kycklingen. Fräs i olja ett par minuter, salta och peppra. Lägg över det i pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, mjölk och tacosås, häll det över kyckling och grönsaker i pajskalet. Sätt in i ugn ca 25-30 minuter.
  5. Blanda samman fraiche med mynta och smaka av med salt och peppar.
  6. Servera pajen med sallad och myntasås.

Tips. Stek grönsaker och kyckling hastigt, de behöver bara få färg då de tillagas klart i ugnen. Poängen för detta recept avser 6 portioner. Delas pajen istället i fyra portioner blir poängen istället 15.

Näringsvärden per portion kycklingpaj

Energi 1475.8 kJ / 352.7 kcal
Fett
varav mättat fett
15.7
3.2
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
28.4
4.7
2.8
Protein 22.8

Vad tycker du om kycklingpaj?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.