Enchiladas är enkelt och gott
2019-10-11 11:54:37

Enchiladas vvdb.se
Enchiladas är enkelt och gott

Enchiladas är stora tortillabröd som fylls med nötfärs, lök, vitlök, röd paprika och färska tomater. De rullas ihop och gratineras med ost i ugnen i cirka 5 minuter.

Vanligtvis använder man syrad färskost, men vi kör med vanlig färdigriven gratängost - det går lika bra. Det är väldigt lite att säga om receptet för et är så väldigt enkelt. Hacka grönsakerna och fräs tillsammans med nötfärs. Fyll och rulla ihop tortillas och täck med ost. Svårare än så är det helt enkelt inte. Varje enchilada serveras med två matskedar salsa.

Enchiladas har sitt ursprung i Mexiko och kan, enligt Wikipedia, spåras tillbaka till mayakulturen (vilket i princip kan innebära när som helst mellan 2000 före kristus till så sent som 1697 så det är inte direkt en precis tidsangivelse).

Enchilada är spanska och betyder mer eller mindre "lägga till chilipeppar", det vill säga "krydda med" eller "smaksätta med" chilipeppar.

Förberedelsetid: 20-30 min
Portioner: 4
Points: 12 per portion
- för det mesta vet jag tyvärr inte vilken typ av poäng det handlar om.

Betyg:

Enchiladas ingredienser/instruktioner

Enchiladas: 150 g gul lök, 10 g vitlök, 200 g röd paprika, 15 g flytande margarin, 400 g nötfärs (10%), 2 tsk spiskummin, 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 125 g körsbärstomat, 4 st stora tortillabröd, 60 g riven ost (24%), 8 msk tacosås (salsa)

  1. Hacka lök, vitlök och paprika.
  2. Hetta upp oljan i ett stekjärn, fräs grönsakerna tillsammans med nötfärsen, tillsätt spiskummin och smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Hacka tomaterna.
  4. Fördela köttfärsblandningen på tortillabröden och lägg på hackade tomater.
  5. Rulla ihop bröden och lägg dem tätt tillsammans i en ugnsfast form. Strö över osten, gratinera i ugnen 225° i cirka 5-7 minuter eller tills osten fått färg.
  6. Servera med salsa och grönsallad.

Tips. Gör detta recept istället för tacos nu på fredag! Enchiladas kan förstås tillredas med kycklingfärs istället om man inte vill äta, eller har någon, köttfärs.

Näringsvärden per portion enchiladas

Energi 2023.9 kJ / 483.7 kcal
Fett
varav mättat fett
21.2
8.4
Kolhydrat
varav sockerarter
varav fibrer
40
6.5
2.9
Protein 30.9

Vad tycker du om enchiladas?

HTML, JavaScript och spam i största allmänhet rensas automatiskt bort. Alla kommentarer godkänns manuellt. Kommentera om du vill, men spamma inte är du snäll. Det lönar sig inte.